Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

14 χρόνια μακριά σου…


Η Αλίκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1933 και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος. Ο κόσμος την λάτρεψε και την λάτρευει ακόμα, γιατί αν και ηθοποιός δεν υποκρίθηκε... ποτέ κάποια που δεν ήταν. Πάντα όπου και αν πήγαινε έκανε τους ανθρώπους που ήταν γύρω της να χαμογελάνε, τους γέμιζε ενέργεια.

Το υποκριτικό ταλέντο της Αλίκης φαίνεται από την παιδική της ηλικία ακόμα. Το 1952 δίνει εξετάσεις στην δραματική σχολή από την οποία αποφοίτησε με βαθμό "Λίαν Καλώς". Πριν ακόμα τελειώσει από την δραματική σχολή είχε ήδη εμφανιστεί στο θέατρο και στα μέσα της δεκαετίας του '50 κάνει τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο. Η Αλίκη δίκαια ονομάζετε Εθνική Σταρ της Ελλάδας, αφού το 1960 της απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο ερμηνείας Α' Γυναικείου ρόλου στο Α' Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία Μανταλένα, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 1975, έφερε στην Ελλάδα τα μιούζικαλ, με το έργο του Νιλ Σάιμον "Καμπίρια". Ανέβασε επίσης με μεγάλη επιτυχία και άλλα έργα του είδους όπως το "Καμπαρέ", τη "Τζούλια" και την "Εβίτα" με τελευταίο το μιούζικαλ "Η μελωδία της ευτυχίας". Τα έργα που πρωταγωνίστησε η Αλίκη έχουν διαχρονική αξία αφού παίζονται μέχρι και σήμερα. "Το ποντικάκι", "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας", "Το κορίτσι με τα παραμύθια", "Μαρία Πενταγιώτισσα", είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι, ελάχιστο, από αυτά τα έργα που όσες φορές και να τα δείς δεν τα βαριέσαι ποτέ! Τι και αν πέρασαν τόσα χρόνια που είσαι μακριά μας, έχεις φωλιάσει στις καρδιές μας και δεν θα φύγεις ποτε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://planet-gaga.blogspot.com/2010/07/14-x.html


Share on Facebook