Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την εισβολή του 1974 στην Κύπρο


Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα.
Το μνημόσυνο έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, του...... αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη, της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζενμπεργκ, του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και κυπριακών και ελληνικών κομμάτων.

Στην ομιλία του, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε καθήκον να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, ένα τόπο καλύτερο, απαλλαγμένο από κατοχή, φόβο, διαιρέσεις και διχασμούς, στον οποίο όλοι οι νόμιμοι κάτοικοί του θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες ατομικής και συλλογικής προκοπής και καταξίωσης».

Διαβεβαίωσε ότι σε αυτόν τον στόχο είναι αφοσιωμένος ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας με τις προσπάθειες που καταβάλλει για λύση του Κυπριακού, με βάση τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και επεσήμανε ότι «μαζί μας όλα τα χρόνια της δοκιμασίας συμπορεύεται και συμπαραστέκεται η ελληνική κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος, ο λαός της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρος ο Ελληνισμός».

http://www.agelioforos.gr
Share on Facebook