Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

"Ο απολογισμός της φωτιάς: 8 χιλιάδες στρέμματα"


"Η έκταση που κάηκε κατά την πυρκαγιά στη χαράδρα μεταξύ Καπανδριτίου και Βαρνάβα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνά τα οκτώ χιλιάδες στρέμματα. Ο ακριβής απολογισμός θα πραγματοποιηθεί μετά την πλήρη κατάσβεση με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών.
Πύρινος νυχτερινός εφιάλτης- Παρέμβαση Δικαιοσύνης Οι εστίες φωτιάς, όπως ανακοινώθηκε από την...


Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν είναι ενεργές και οι δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις εναπομείνασες μικροεστίες. Το πύρινο μέτωπο απείλησε αρκετές κατοικίες κατά τη διάρκεια της νύχτας που σώθηκαν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβέστες και κάτοικοι.

Έως στιγμή, όπως αναφέρθηκε από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, έχει καεί ένας ξενώνας 40 τετραγωνικών μέτρων. Να σημειωθεί πως η τελευταία αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά αντιμετωπίσθηκε άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις και κυρίως από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Νωρίς το πρωί (18/7), τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού σε όλη την έκταση που κάλυψε η πυρκαγιά. Στο έδαφος επιχειρούσαν 327 πυροσβέστες και 61 οχήματα, 122 στρατιώτες, 22 υδροφόρες των δήμων, 20 υδροφόρες της πολιτικής προστασίας και μεγάλος αριθμών εθελοντών.

Σε ό,τι αφορά στα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς αναμένεται να διεξαχθεί έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχουν μάλιστα κληθεί εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν κολόνα της ΔΕΗ μέσης τάσης με μετασχηματιστή, που βρέθηκε πεσμένη στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή μεταξύ Μικροχωρίου και Αγκόνας. Ωστόσο, θα ληφθούν καταθέσεις, καθώς ερευνώνται όλες οι εκδοχές.

Με τους χάρτες να δίνουν πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για σήμερα (18/7) και τις πρώτες πρωινές ώρες να παρατηρείται ένταση ανέμου, οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Εύβοια. "
http://rokakias.blogspot.com
Share on Facebook