Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

"Η Ημιμάθεια της κας Ρίκας"


"Καταρχάς θέλω να εκφράσω τα βαθύτατά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του (τόσο με την στενή βιολογική έννοια όσο και με την ευρύτερη έννοια) κ. Γκιόλα και να δηλώσω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του...Όταν διάβασα χθες το δημοσίευμα της Ρίκας Βαγιάνη μπορώ να πω ότι θύμωσα αρχικά με το γεγονός ότι δε σεβάστηκε τη μνήμη ενός νεκρού που ακόμα δεν είχε κηδευτεί και στη συνέχεια με τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε. Αναρωτήθηκα "αυτή η γυναίκα πέρα από τα πρωινάδικα και τη Eurovision τι άλλο έχει να μας δείξει;" Βέβαια ότι και να έχει να δείξει με την πράξη της να σπιλώνει έναν νεκρό πριν αυτός ακόμα προλάβει να ταφεί καταμαρτυρεί πολλά για το επίπεδο και την παιδεία της.

Αποφάσισα να σας γράψω γιατί μίλησε για ανωνυμία και ψευδωνυμία και πώς στο site που η ίδια η "έγκριτη" δημοσιογράφος αρθρογραφεί αν δεν έχεις φάτσα φόρα φωτογραφία και ονοματεπώνυμο... πώς το είπε να δείτε... ααααααα ναιιιιιι ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ...

Ορίστε και το σχετικό quote

"...Έγραφε πολύ συχνά ανώνυμα ή ψευδώνυμα, πράγμα που αντιλαμβάνεσθε τι αβύσσους αντιπαλότητας μπορεί να δημιουργήσει με μια διαδικτυακή γειτονιά όπως αυτή του Protagon, ας πούμε, όπου αν δεν υπογράφεις τα κείμενά σου φαρδύπλατος, με τη φωτογραφία σου φάτσα-φόρα, απλώς δεν υπάρχεις. ..."

Σήμερα καθώς έψαχνα το protagon στη σελίδα των συνακτών ανακάλυψα δύο επώνυμες κυρίες (!), πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι αφού στο site που γράφει η Ρίκα είναι όλοι επώνυμοι, τις κυρίες "το κορίτσι του διπλανού portal" και την κυρία "Β.Π. Glitteratti"

Οπότε κυρία Βαγιάνη σας παρακαλώ την επόμενη φορά που θα μιλάτε περί ανωνυμίας και ψευδωνύμων και την ανυπαρξία τέτοιων φαινομένων στο site που αρθρογραφείτε φροντίστε να είστε περισσότερο ενημερωμένη για τα του οίκου σας γιατί όπως λέγαν και οι αρχαίοι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και για να σας το μεταφράσω σε περίπτωση που η νεοελληνική και η ορθογραφία μου δυσκολεύουν την κατανόηση της φράσης... "Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας"


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook