Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Στην αντεπίθεση η κίνηση πολιτών για το Ελαφονήσι


Στην αντεπίθεση με αιχμές για τον περιφερειάρχη πέρασε η κίνηση πολιτών για το Ελαφονήσι που ζητά να "να υπογραφτεί τώρα το χωροταξικό " με επιστολή της στην Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Κρήτης .Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αναφέρεται:...
"Η Κίνηση Πολιτών «ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS» καλεί τον Περιφερειάρχη Κρήτης να υπογράψει άμεσα το Χωροταξικό Σχέδιο (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Ιναχωρίου όπως έχει κατατεθεί, έτσι ώστε να προστατευτεί η ευρύτερη περιοχή.
Οι κάτοικοι της περιοχής του Ιναχωρίου έχουν ομόθυμα εκφράσει τη βούλησή τους μέσα από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού τους Συμβουλίου και όλων των φορέων, καθώς και του Νομαρχιακού συμβουλίου, για την άμεση έγκριση του Χωροταξικού Σχεδίου της περιοχής τους. Οι κάτοικοι της περιοχής του Ιναχωρίου έχουν ομόθυμα επιλέξει την προστασία της περιοχής του Λαφονησιού και του Δήμου Ινναχωρίου, για ένα μέλλον με πραγματική ανάπτυξη, όπου το οικονομικό της αποτέλεσμα θα διαχέεται στο σύνολο της κοινωνίας και όχι στους ολίγους. Λένε όχι στην άγρια τουριστική ανάπτυξη και την τσιμεντοποίηση της περιοχής του Λαφονησιού και του Δήμου τους, λένε όχι σε λατομεία στην παραλιακή περιοχή του όρμου Στομίου.

Συνέχεια στο http://www.cretalive.gr/posts/view/3112

Share on Facebook