Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

"Απίστευτοι γάιδαροι στο Ακταίο Πατρών"
"Στην περιοχή του Ακταίου, πολύ δημοφιλή περιοχή για μπάνιο στους κατοίκους της Πάτρας, ο δήμος τοποθέτησε κορίνες σε ορισμένα σημεία του δρόμου ώστε να μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητα. Στα συγκεκριμένα σημεία, ο δρόμος είναι στενός και δημιουργείται πρόβλημα στο πέρασμα λεωφορείων και μεγάλων οχημάτων...
Και τι κάνουν οι γάιδαροι της περιοχής; Απλά παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πιο έξω από τις κορίνες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που στέλνω, κάνοντας το πρόβλημα ακόμη χειρότερο αφού πλέον με το ζόρι χωράνε δύο αυτοκίνητα (ο δρόμος είναι διπλής κυκλοφορίας) και συνεχώς δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα. Δεν έχουν μάλιστα κανένα πρόβλημα να τις τσακίζουν ή να τις πατούν προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Το περιπολικό και η μοτοσυκλέτα της αστυνομίας που περνά από το δρόμο, δε δίνει απολύτως καμιά σημασία σε αυτά τα αυτοκίνητα, ούτε καν μια σύσταση να τα απομακρύνουν.

Αν η Μεγαλειότητά τους ήθελε να περπατήσει πέντε λεπτά, δε θα δυσκολεύονταν να βρουν χώρο στάθμευσης στα στενά παραπάνω και δε θα μπλόκαραν τον παραλιακό δρόμο.

Και ένα τελευταίο σχόλιο, αφήνοντας τα συμπεράσματα σε εσάς: Πριν από όχι και πολλά χρόνια, όταν η βενζίνη κόστιζε τα μισά από ότι σήμερα, θυμάμαι ότι τα καλοκαίρια πάντα υπήρχε αρκετός κόσμος στη στάση του αστικού λεωφορείου που εξυπηρετεί την περιοχή με αρκετά τακτικά δρομολόγια. Τώρα, που υποτίθεται ότι ζουμε σε περιόδους ακρίβειας και κρίσης, τα λεωφορεία, αν και είναι πλέον κλιματιζόμενα, πάνε και έρχονται σχεδόν άδεια, με 5-10 επιβάτες, ενώ η περιοχή γνωρίζει πρωτοφανή κίνηση, τα αυτοκίνητα μόνο στις αυλές των σπιτιών δε μπαίνουν."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook