Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Ουγγαρία. Η κυβέρνηση της χώρας θα συμμορφωθεί με το αίτημα του ΔΝΤ να συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές.


Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Ευρωπαϊκή Ενωση, έπειτα από μία σειρά διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους τους από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου.

"Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας...
θα συνεχίσει την πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών στους τομείς που οι εταίροι μας θεωρούν σημαντικούς, όπως το χρηματοοικονομικό σύστημα, η δημόσια υγεία και τα μέσα μαζικής μεταφορας", δήλωσε ο ούγγρος υπουργός Οικονομίας Γκέργκι Ματόλτσι σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

"Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Ουγγαρία το συντομότερο δυνατό μία από τις πιο ανταγωνιστικές και σταθερές χώρες της κεντρικής Ευρώπης", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΕ θα συνεχιστούν.

Ο Κριστόφ Ρόζενμπεργκ, επικεφαλής εμπειρογνώμων του ΔΝΤ στην Ουγγαρία, είχε δηλώσει χθες Σάββατο ότι πρέπει να ληφθούν "δύσκολες αποφάσεις" για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ουγγαρίας και κυρίως για να μειωθούν οι δαπάνες και να αναδιαρθρωθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Ρόζενμπεργκ είχε υπογραμμίσει ότι "οι στόχοι της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχουν ανακοινωθεί --στο 3,8% του ΑΕΠ για το 2010 και σε λιγότερο από 3% το 2011-- παραμένουν η σωστή βάση για την απαραίτητη διαδικασία ισχυροποίησης (...), όμως πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να επιτευχθούν" οι στόχοι.
Share on Facebook