Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

"Απόλυτα ψευδή και συκοφαντικά τα σχόλια περί ζημιογόνου «Δωδώνης»"


"Απάντηση στα σχόλια των τελευταίων ημερών στον Αθηναϊκό τύπο ότι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» είναι ζημιογόνα έδωσε χθες η διοίκηση της, ζητώντας από όσους συκοφαντούν την εταιρεία να αποκαταστήσουν την αλήθεια, ενώ προειδοποιεί και για ένδικα μέσα. Ταυτόχρονα παραθέτει σειρά στοιχείων, οικονομικών και άλλων για την πορεία της εταιρείας που είναι κερδοφόρα από το 1984.«Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, σε μερίδα του ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου αναφέρθηκε κατ' επανάληψη ότι η θυγατρική...


εταιρία της ΑΤΕ Bank «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε - Α.Β.Γ.Η», είναι δήθεν ζημιογόνος και αποτελεί «βαρίδι» της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ σχόλιο, το οποίο είναι απόλυτα ψευδές και συκοφαντικό.Η «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε - Α.Β.Γ.Η» από το 1984 και εντεύθεν είναι συνεχώς κερδοφόρα, δεν έλαβε ποτέ οποιαδήποτε επιχορήγηση ή στήριξη από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν έχει επιβαρύνει στο παραμικρό τον Έλληνα φορολογούμενο. Παράλληλα, μέσα από την μακροχρόνια πορεία της η ΔΩΔΩΝΗ έχει επιτύχει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός και η ισχυρότερη εμπορική επωνυμία στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων.Το γεγονός αυτό υποχρεώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να ζητήσει από όλους, όσοι έχουν προχωρήσει στα ανακριβή αυτά σχόλια, ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, να προβούν σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και να δημοσιεύσουν στην ίδια ζώνη την παρούσα ανακοίνωση, διαφορετικά είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προασπίσει τα συμφέροντα της».

Κερδοφόρα από το 1984
Με βάση, λοιπόν, τα προαναφερόμενα, το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε - Α.Β.Γ.Η» σε ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένο να δημοσιοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση τα ακόλουθα:
-Η «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε - Α.Β.Γ.Η» είναι συνεχώς κερδοφόρος εδώ και πάρα πολλά χρόνια και, συγκεκριμένα, από το 1984 και μέχρι σήμερα. Και αυτό, όταν εξακολουθεί να διατηρεί τον κοινωνικό της χαρακτήρα στηρίζοντας με καλές τιμές, το εισόδημα των κτηνοτρόφων ολόκληρης της Ηπείρου.
-Το γεγονός αυτό επέτρεψε στην εταιρία να λειτουργεί χωρίς επιχορήγηση και χωρίς, βέβαια, να επιβαρύνει στο παραμικρό τον Έλληνα φορολογούμενο. Συνεργάζεται, φυσικά, στενά με την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, από την οποία και χρηματοδοτείται με όρους της αγοράς εκπληρώνει, δε, στο ακέραιο και εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις της.
-Παρήγε και εξακολουθεί να παράγει τα ξεχωριστής ποιότητας προϊόντα της - χρησιμοποιώντας το αγνό γάλα της Ηπειρώτικης φύσης, μοναδική τεχνογνωσία και σύγχρονη πιστοποιημένη τεχνολογική υποδομή - τα οποία της επέτρεψαν να σημειώσει σημαντικές εμπορικές επιτυχίες και, συγκεκριμένα:
-Να καταστεί η ισχυρότερη Ελληνική εμπορική επωνυμία στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων διαθέτοντας μερικά από τα πιο φημισμένα ελληνικά προϊόντα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα κ.λ.π).
-Να είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας του τυριού «φέτα», ενός Ελληνικού Π.Ο.Π προϊόντος, στην κατοχύρωση του οποίου συνέβαλε καταλυτικά.
-Να διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι κ.λ.π), τα οποία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των καταναλωτών στην, δε, βορειοδυτική Ελλάδα κατέχουν σαφέστατα ηγετική θέση. Και
-Να εξάγει τα προϊόντα της σε τριάντα (30) χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας.
«Από όλα τα προαναφερόμενα, καταλήγει, γίνεται φανερό, ότι τα σχετικά δημοσιεύματα, σχόλια και αναφορές είναι σαφέστατα άδικα και αναληθή, συκοφαντούν το έργο και την πορεία της εταιρίας και είναι δυνατόν να δημιουργήσουν προσκόμματα στην συνολική δραστηριότητά της».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ"
Share on Facebook