Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Τι είπε ο Πάγκαλος για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια


"Θα ήταν λάθος να αναζητούμε μία αφορμή για να στραφεί η κοινή γνώμη και η πολιτεία εναντίον αυτών των ανθρώπων που κάνουν τέτοιες πράξεις. Δεν υπάρχουν για μένα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας θύματα και δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τρομοκράτες. Καταρχήν, η κοινωνία αυτό που πρέπει να κάνει είναι να στιγματίσει και να αποβάλει αυτούς που πρεσβεύουν την ιδεολογία της βίας και του ταξικού μίσους διότι ανάμεσα σε αυτούς που γράφουν σε ένα blog π.χ. «κρεμάστε τον ένα ή τον άλλο υπουργό για να δω τα σκυλιά να τρώνε τα εντόσθια του» και...
αυτούς που τελικά έχουν την αναίδεια ή τον κυνισμό ή την κτηνωδία για να διαπράξουν κάτι ανάλογο δεν υπάρχει διαφορά. Η ιδεολογία του μίσους και της ταξικής βίας είναι ενιαία και αυτή πρέπει να καταδικαστεί και να απομονωθούν οι άνθρωποι που την πρεσβεύουν. Και όταν την πρεσβεύουν με καθωσπρέπει τρόπο, δηλαδή με άρθρα εμπεριστατωμένα σε καθωσπρέπει εφημερίδες, όταν πολύ συγκεκαλυμμένα και ακόμα και μέσα στη Βουλή την αναπτύσσουν, τότε πρέπει η καταδίκη τους να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, μέσα στην ασυναρτησία και τη φλυαρία που διέπει την καθημερινότητά μας, μερικοί χάνουν τον έλεγχο του λόγου τους και χωρίς να το καταλαβαίνουν γίνονται δια κρίση κήρυκες της ιδεολογίας και της νοοτροπίας που μπορεί να οδηγήσει στη βία και καμιά φορά στη δολοφονία. "
Αυτά δήλωσε χθες ο Θεόδωρος Πάγκαλος
Share on Facebook