Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Απάντηση από τον Δήμο Βριλησσίων σε αναγνώστη


"Ο Δήμος Βριλησσίων έχει ένα οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 85 χιλιομέτρων περίπου. Από αυτά περίπου 5 χιλιόμετρα ( λιγότερο από 6%) έχουν αναπλασθεί με νέα πεζοδρόμια και πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο (με την ολοκλήρωση των έργων θα έχουμε συνολικά 6,5 χλμ. πεζόδρομου). Έτσι έχει δημιουργηθεί στην «καρδιά» της πόλης ένας πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος, για την ασφαλή μετακίνηση πεζών πολιτών και ποδηλατών. Η διαδρομή αυτή, ο «πράσινος δακτύλιος» όπως τον αποκαλούμε, ενώνει πάρκα, πλατείες...
σχολεία, την κεντρική πλατεία της πόλης (πλατεία ΑναλήψεωÏ! ‚), και φτάνει μέχρι τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (σταθμοί Πεντέλης και Δουκίσσης Πλακεντίας). Στην διαδρομή αυτή μετακινούνται οι πολίτες ασφαλείς, αφού προστατεύονται από το αυτοκίνητο από μία παράλληλη λωρίδα πρασίνου με μεγάλα δένδρα και πολλούς θάμνους, που βελτιώνουν το μικροκλίμα τόσο της διαδρομής όσο και των παρακείμενων κατοικιών. Φυσικά η δημιουργία αυτής της διαδρομής καταλαμβάνει χώρο που προηγουμένως καταλάμβαναν αυτοκίνητα. Ας συνειδητοποιήσουμε όμως ότι τα ΙΧ αυτοκίνητα δεν θα πρέπει να κατακλύζουν τον δημόσιο χώρο της πόλης, σε βαθμό! που να στερούν από τους πολίτες ζωτικό χώρο για τις μετακινήσεις τους ή να τους υποχρεώνουν να περπατούν στο οδόστρωμα (παγκόσμια πρωτοτυπία). Αφήστε δε που η πόλη αποκτά μία σπουδαία διαδρομή ελεύθερης άθλησης των πολιτών (περίπατος, βάδην, ποδήλατο, jogging) στην «καρδιά» του αστικού ιστού της. Αυτά τα έργα, κατά την άποψή μας, δεν είναι έργα βιτρίνας, αλλά πραγματικά αλλάζουν την φυσιογνωμία της πόλης και την κάνουν πιο βιώσιμη και φιλική προς τους πολίτες.
Τώρα σχετικά με το πάρκο της πόλης στην οδό Μπακογιάννη, φαίνεται πριν κάνετε την παρατήρησή σας δεν είχατε επισκεφθεί το πάρκο, αφού την προηγούμενη εβδομάδα πράγματι το χορτάρι είχε μεγαλώσει, εξ αιτίας σοβαρής βλάβης του χορτοκοπτικού τρακτέρ της υπηρεσίας πρασίνου. Με τάχιστες διαδικασίες προμηθευθήκαμε καινούργιο μηχάνημα (ενώ επισκευάζεται και το παλιό) και το Σάββατο (10 Ιουλίου) το μεσημέρι, το πάρκο ήταν πάλι χάρμα ιδέσθαι, η όαση πρασίνου της πόλης μας. Πάντως ευχαριστούμε θερμά για τις υποδείξεις σας, μας βοηθούν να δημιουργούμε γρήγορα «αντανακλαστικά».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

--------------


"Έχετε καταντήσει τα Βριλήσσια ένα ατέλειωτο χάλι στον τομέα του οδικού δικτύου. Κατανοώ ότι υπάρχει "ανάγκη" για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων όμως αυτό που κάνετε είναι αντίστοιχο του "είπαν στη γριά να ενεργηθεί και εκείνη ξεκ...λιάστηκε".
Για ποιο λόγο στη Μακεδονίας να φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 μεριές;;; Τόσοι πολλοί είναι οι ποδηλατες μας; Κάθε μέρα κυκλοφορώ και είναι ελάχιστοι αυτοί που βλέπω, συγκριτικά με το πλήθος των υπάρχοντων και υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμων. Μπορούσε κάλλιστα να γίνει ποδηλατόδρομος ΜΟΝΟ από τη μια μεριά της Μακεδονίας. Τώρα που θα παρκάρουμε κύριοι; έναν δρόμο που χωρούσε άνετα 4 αυτοκίνητα σε πλάτος τον καταντήσατε να χωράει 2 ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ.
Συνεχίζω με την 25ης Μαρτίου... Το ξέρετε ότι με δυσκολία περνούν 2 αυτοκίνητα που κινούνται αντίθετα, έτσι; Πού να δείτε τί γίνεται και όταν περνούν λεωφορεία, καταντήσαμε Κυψέλη.
Για την οδό Αγίου Αντωνίου, ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη κατασκευής ποδηλατόδρομων τέτοιου φάρδους; Δεν σχολιάζω το ότι η κατασκευή τους σας πήρε πάνω απο 3!!! μήνες και οι κάτοικοί της είχαν απηυδίσει!
Πέρα από όλα αυτά, βάλατε ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ κολωνάκια!!! Αν ένας πέσει με το ποδήλατο και χτυπήσει το κεφάλι του εκεί, ξέρετε τι θα συμβει ή πρέπει να σας το πω εγώ;
Από πότε υπάρχουν ποδηλατόδρομοι στη διαδρομή προς προαστιακό σταθμό της Λεωφ. Πεντέλης;
Πόσοι πολλοί είναι πια οι ποδηλάτες που πάνε στο σταθμό της Πλακεντίας; Καθημερινά χρησιμοποιώ το μετρό και οι περισσότεροι από εμάς πάμε εκεί με το αυτοκίνητό μας και το μόνο που καταφέρατε τελευταία είναι να μας δυσκολεύετε την εύρεση θέσης πάρκινγκ Ή να καταφεύγουμε να πληρώσουμε το ιδιωτικό πάρκινγκ που βρίσκεται στο σταθμο.
Ποια είναι τα μεγάλα δέντρα που λέτε; Κάτι λεπτόκορμα και ύψους το πολύ μεχρι 2.5 μέτρων έχω δει εγώ.
Τα λαστιχένια κολωνάκια στη μέση της οδού Μπακογιάννη, λίγο πριν το φανάρι, τα βάλατε κι αυτά για να περπατάμε πιο εύκολα, έτσι;;;
Εγώ ξέρω ότι για εμένα και πολλούς άλλους πολίτες, η πόλη έχει γίνει ΛΙΓΟΤΕΡΟ φιλική τελευταία, καθώς πρέπει να παρκάρω τουλάχιστον 1-2 οικοδομικά τετράγωνα μακρυά από το σπίτι μου, ΑΝ βρω ελεύθερη θέση. Έχω γίνει μάρτυρας παραλίγο τροχαίου ατυχήματος μεταξύ αυτοκινήτου και παιδιού που βγήκε από τον ποδηλατόδρομο ΧΩΡΙΣ να ελέγξει αν διέρχονται αυτοκίνητα από τη διασταύρωση που διέσχιζε.
ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΚΑΙ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2!!! ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΟΥ!!!
Θα χαρώ να ΜΗ σας ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση που είστε υποψήφιος δήμαρχος φυσικά. "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣShare on Facebook