Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Στα νησιά Κέιμαν πήγαιναν τα λεφτά των δομημένων ομολόγων


Αιχμές για το ρόλο της Δικαιοσύνης γενικά και ειδικά για τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά, άφησε ο επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το μαύρο χρήμα, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δομημένα ομόλογα...

...«Είχα ζητήσει από τον κ. Σανιδά το άνοιγμα λογαριασμό στα νησιά Κέϊμαν για να προχωρήσω την έρευνα, αλλά δεν έδειξε την απαραίτητη εγρήγορση. Κάτω από τα φοινικόδενδρα στήνονταν εταιρίες και πήγαιναν εκεί τα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ζορμπάς.

Σε μια μαραθώνια ακρόαση που κράτησε περισσότερο από εφτά ώρες, ο Γιώργος Ζορμπάς ανέλυσε στην Επιτροπή, τα στάδια της έρευνας που πραγματοποίησε από τις αρχές του 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2008, που η τότε κυβέρνηση κατήργησε με νόμο την Ανεξάρτητη Αρχή για να τον εκπαραθυρώσει.

Τις περισσότερες ερωτήσεις δέχτηκε πάνω στα τρία πορίσματα φωτιά που είχε συντάξει και τα οποία μπήκαν στο χρονοντούλαπο.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα δομημένα ομόλογα θα συνεχίσει τις εργασίες της μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ τα πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν μέσα στο Σεπτέμβριο με πρώτο τον γαλάζιο πρώην υπουργό Εργασίας Σάββα Τσιτουρίδη.

http://www.kentri.gr


Share on Facebook