Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Γαλλία: Γυναίκα κατηγορείται για τη δολοφονία του νεογέννητου μωρού της


Το πτώμα του μωρού βρέθηκε στον καταψύκτη του σπιτιού της από ένα φίλο της.

Για «δολοφονία ανηλίκου από πρόθεση» κατηγορείται μία 38χρονη γυναίκα στην πόλη Μετς της ανατολικής Γαλλίας, στον καταψύκτη του διαμερίσματος της οποίας βρέθηκε τον περασμένο Ιούνιο το πτώμα ενός νεογέννητου μωρού, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Το πτώμα του μωρού βρέθηκε στις 6 Ιουνίου, κατεψυγμένο και προσεκτικά τυλιγμένο με... πλαστικό, από έναν φίλο της γυναίκας που είχε πάει να καθαρίσει το διαμέρισμα όσο εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Η νεκροψία και η παθολογοανατομική εξέταση απέδειξαν ότι το μωρό ήταν ζωντανό κατά τη γέννησή του, η οποία χρονολογήθηκε περί τα τέλη Μαΐου.

Το 2009, η Γαλλία είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση των «κατεψυγμένων μωρών» της Βερονίκ Κουρζό, η οποία καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο βρεφών, τα οποία ο σύζυγός της ανακάλυψε στον καταψύκτη του σπιτιού τους στη Σεούλ τον Ιούλιο του 2006.

Η υπόθεση αυτή στάθηκε αφορμή για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση στη Γαλλία για το φαινόμενο της άρνησης της εγκυμοσύνης, όταν δηλαδή ορισμένες γυναίκες αρνούνται το γεγονός ότι είναι έγκυες, κρύβουν τα συμπτώματα από τους οικείους τους και προσπαθούν να αγνοήσουν την κατάσταση ακόμη και μέχρι τον τοκετό.

http://www.restaurant-ami.de/
Share on Facebook