Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

"Ποιόν τουρισμό να ενισχύσουμε;Αυτόν της αρπαχτής;"


"Να ενισχύσουμε τον Ελληνικό τουρισμό καμμία αντιρηση. Ποιον τουρισμό , αυτό της αρπακτής; Μάλλον κακό του κάνουμε!
Είναι αυτής της ποιότητας μας ο τουρισμός γιατί έχει στηριχθεί σε λανθασμένες βάσεις. Οι περισσότερες μονάδες και σχεδόν στο συνολό τους ...
οι μικρομεσαίες λειτουργούν ως συμπληρωματική απασχόληση του κυρίως επαγγέλματος του ιδιοκτήτη. Είναι κυριολεκτικά πάρεργα!!!
Πηγαίνοντας προς Ιωάννινα έκανα στάση για φαγητό στο γεφύρι της Άρτας πληρώσαμε το φαγητό σε τιμές ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ. Εννοείται δεν υπήρχε κατάλογος.
Ζαχοροχώρια στην συνέχεια κακής ποιότητας πίτες, τα ταχυφαγεία φαντάζουν εστιατόρια πολυτελείας! Στα δωμάτια χωρίς ιδιαίτερες παροχές οι ιδιοκτήτες νομίζουν ότι βρίσκονται στον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ και ζητούν υπέρογκες μάλλον εξωφρενικές τιμές. Η λέξη απόδειξη τους αφιονίζει αν το δηλώσεις εξ αρχής θα σου πουν ότι δεν το νοικιάζουν ή η τιμή αυξάνει τουλάχιστον 50% για να σε διώξει. "εμείς διαθέτουμε δυό δωματιάκα και θέλεις να μας τα φάει το κράτος!", είναι η στερεότυπη απάντησή τους. Στην Τουρκία διαμένει σε ξενοδοχείο 5* ολόκληρη οικογένε! ια με πλήρη διατροφή 7 ημέρες με το κόστος μιάς ημέρας σε δωμάτιο της κυρά Γιώργαινας.
Στην Άνδρο ζήτησα δωμάτιο αρχές Ιουλίου σε μη τουριστική περιοχή για δύο εβδομάδες και δεν κατέβαζε την τιμή γιατί το νοικιάζει Σαββατοκύριακα και την συμφέρει καλύτερα! Η τιμή ήταν διπλάσια από το Μπατσί σε δωμάτιο 100 μ. από την παραλία με τον απαραίτητο εξοπλισμό που καλύπτει τις σημερινές πολιτισμικές ανάγκες. Μιά λεπτομέρια το έκλεισα από γραφείο ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣShare on Facebook