Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Άλλοι εννέα πολτικοί κρατούμενοι από την Κούβα θα φθάσουν στην Ισπανία


Άλλοι εννέα κουβανοί πολιτικοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από την Αβάνα θα φθάσουν την Τρίτη στην Ισπανία και θα ξανασυναντηθούν με τους έντεκα πρώην κρατούμενους τους οποίους φιλοξενεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Μαδρίτη,ανακοίνωσε σήμερα... ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος.

"Την ερχόμενη Τρίτη, άλλο εννέα πολιτικοί κρατούμενοι θα φθάσουν με 50 μέλη της οικογένειάς τους", ανακοίνωσε ο Μορατίνος στο μικρόφωνο του Εθνικού Ραδιοφώνου της Ισπανίας (RNE), από το Αλμάτι, στο Καζακστάν, όπου συμμετείχε σε μία υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Αυτοί οι νέοι αντιφρονούντες θα ξανασυναντήσουν επτά πρώην κρατούμενους που έφθασαν την περασμένη Τρίτη στην Ισπανία. Οι τελευταίοι συναντήθηκαν την Τετάρτη με δύο από τους συντρόφους τους και στη συνέχεια την Πέμπτη με άλλους δύο αποφυλακισθέντες, καθώς και με μέλη της οικογένειάς τους.

Όλοι τους αποτελούν μέλη μιας ομάδας 52 αντιφρονούντων που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2003 για τις πολιτικές δραστηριότητές τους.

Η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να απελευθερώσει τους αντιφρονούντες αυτούς πριν από μία δεκαριά ημέρες με την ευκαιρία της επίσκεψης του επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας. Ο τελευταίος καθοδηγεί μία μεσολάβηση από κοινού με την κουβανική καθολική εκκλησία για την απελευθέρωση των αντιφρονούντων.
Share on Facebook