Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

"Πού είναι οι υποτροφίες των παιδιών των αγροτών;"


"Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την 7μηνη καθυστέρηση χορήγησης των υποτροφιών σε τέκνα επαγγελματιών αγροτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε ένα ακόμη θέμα η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑ&Τ, με τη συμπεριφορά τους, εκδηλώνουν αντιαγροτικές πρακτικές, καθυστερήσεις...

και παραλείψεις.

Ένα ουσιαστικό και δίκαιο μέτρο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη στήριξη των οικογενειών των αγροτών, όπως η χορήγηση υποτροφιών σε τέκνα επαγγελματιών αγροτών, φαίνεται ότι δεν τυγχάνει της αποδοχής της Κυβέρνησης και του ΥπΑΑ&Τ.

Επτά μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους φοιτητές για τη χορήγηση υποτροφίας, το ΥπΑΑ&Τ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα ονόματα των δικαιούχων.

Η καθυστέρηση αυτή δεν δικαιολογείται, καθώς τα χρήματα των υποτροφιών προέρχονται από έσοδα του ΕΛΓΑ, που -μέχρι πέρυσι- προορίζονταν στην ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ηγεσία του ΥπΑΑ&Τ, για 10 μήνες τώρα, έχει αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητά της τη συστηματική αποικοδόμηση και απαξίωση κάθε θετικής δράσης και πρωτοβουλίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον αγροτικό κόσμο —μείωση ενισχύσεων νέων αγροτών, κατάργηση ΤΟΚΑΑ, μη εφαρμογή ισοζυγίου κρέατος, αποδυνάμωση ΕΛΓΑ κ.ά.. Η πρακτική αυτή επεκτείνεται και στο θέμα των υποτροφιών των τέκνων επαγγελματιών αγροτών, προκαλώντας άγχος και καχυποψία στον αγροτικό πληθυσμό και τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, οι οποίοι —στη συντριπτική τους πλειοψηφία— προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, που οι εργαζόμενοι —και ιδιαίτερα οι αγρότες— δοκιμάζονται σκληρά από τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα, η χορήγηση αυτών των υποτροφιών θα προσφέρει ανακούφιση και ελπίδα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους."
http://mediasoup.gr/

Share on Facebook