Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Αργεντινή: γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και με την υπογραφή της προέδρου


Το νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών υπέγραψε σήμερα η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες...Περιστοιχισμένη από αντιπροσώπους οργανώσεων των ομοφυλοφίλων, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες επικύρωσε με την υπογραφή της το νόμο που επιτρέπει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

«Είμαστε τώρα μια κοινωνία με περισσότερη ισότητα από ό,τι μια εβδομάδα πριν» δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής -της πρώτης χώρας στη Λατινική Αμερική -και δέκατης παγκοσμίως- που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο συνάντησε αντίσταση από αρκετούς, ειδικά την Εκκλησία, όμως στηρίχθηκε από την κεντροαριστερή κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες.

Και τελικά εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Γερουσία σε μια ψηφοφορία που έληξε με 33 ψήφους υπέρ, 27 κατά και 3 αποχές, έπειτα από συζήτηση που διήρκεσε 15 ώρες.

«Δεν κυρώνουμε ένα νόμ,ο αλλά μάλλον ένα κοινωνικό θεμέλιο» είπε η πρόεδρος της Αργεντινής, τονίζοντας ότι το μέτρο θα δημιουργήσει μια πιο πλουραλιστική κοινωνία.

Ο πρώτος γάμος αναμένεται να γίνει στις 13 Αυγούστου στη χώρα, αποτελώντας τυπική επιβεβαίωση για την κοινή ζωή ενός ζευγαριού ανδρών που ζουν μαζί 34 χρόνια.

Share on Facebook