Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

"Φοιτητικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ"


"Θα ήθελα να κάνω μια ερώτησή σχετικά με τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ Συγκεκριμένα πριν δυο μέρες αγόρασα 2 εισιτήρια από τα εκδοτήρια της Λευκάδας με προορισμό την Αθηνα, φτάνοντας στα ταμία... ζήτησα δυο εισιτήρια το ένα εκ των οπίων να είναι φοιτητικό. Τώρα φτάνουμε στο ερώτημα μου, εγώ όντας σπουδαστής αγγλικού (αναγνωρισμένου πλέον) κολεγίου αξιοποιώ εκπτώσεις σε εισιτήρια συγκοινωνιών στην Αθήνα, cinema, θέατρα, κλπ. Παρόλα αυτά η εκδότρια μου είπε κατηγορηματικά οτι δεν δικαιούμαι ουδεμία έκπτωση, θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με το θέμα, τελικά δικαιούμαι εκπτώσεις ναι η όχι, και αν ναι γιατί όχι τις ίδιες που δικαιούται ένας φοιτητής ελληνικού πανεπιστημίου?"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------
"Τα ΚΤΕΛ κάνουν έκπτωση σε όσους έχουν τα γνωστά φοιτητικά πάσο, αν το κολέγιο δε του δίνει το πάσο νομίζω ότι δε μπορούν να το κάνουν."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------
"Φίλε μου εφόσον μου λες πως το κολέγιο σου είναι αναγνωρισμένο τότε σαφώς και θα έπρεπε να έχεις ίδιας μεταχείρισης. Η περίπτωσή σου είναι ίδια με ενός Έλληνα φοιτητή που πάει διακοπές στο εξωτερικό και θέλει να βγάζει φοιτητικά εισητήρια. Κανονικά το ελληνικό πάσο δεν θα μπορούσε να αναγνωρισθεί.

Για αυτόν τον λόγο δεν θα βρεις το δίκιο σου για αυτό που σου συνέβει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προετοιμαστείς για την επόμενη φορά και να πας να βγάλεις την λεγόμενη "Διεθνή Φοιτητική Ταυτότητα". Την έχω χρησιμοποιήσει στο εξωτερικό και είναι πασίγνωστη αλλά και απαραίτητη πολλές φορές όταν συναντάς "αυστηρούς" υπαλλήλους. Εάν πας με διεθνές πάσο και σου αρνηθεί έκπτωση τότε έχεις κάθε δίκιο να παραπονεθείς έντονα.

Για την Διεθνή Φοιτητική Ταυτότητα (γνωστή και ως ISIC - International Student Identity Card) περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ:

http://www.isic.gr"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
Share on Facebook