Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

"Ο "αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ" θα περάσει όλη τη ζωή του στη φυλακή "


"Ο Πίτερ Σάτκλιφ, ο βρετανός με το προσωνύμιο "ο αντεροβγάλτης του Γιορκσάιρ" που έχει καταδικαστεί για το φόνο 13 γυναικών σε αυτή την περιοχή τη δεκαετία του '70, θα παραμείνει όλη τη ζωή του στη φυλακή, σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου.
Ο Σάτκλιφ, 63 ετών, πρώην οδηγός φορτηγού από το δυτικό Γιορκσαϊρ, γνωστός πλέον ως Πίτερ Κούναν, καταδικάστηκε το 1981 σε είκοσι φορές ισόβια για τη δολοφονία με μαχαίρι 13 γυναικών, οι...

περισσότερες από τις οποίες ήταν ιερόδουλες, και για επτά απόπειρες δολοφονίας.

Ο Σάτκλιφ κρατείται στην υψίστης ασφαλείας ψυχιατρική κλινική του Μπρόουντμουρ, όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές το 1984 επειδή πάσχει από σχιζοφρένεια.

Το όνομά του περιλαμβάνεται σε μία λίστα του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας με τους δολοφόνους που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης, όμως όταν καταδικάστηκε δεν ορίστηκε το διάστημα που θα πρέπει να περάσει στη φυλακή προτού μπορέσει να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση.

Ο Σάτκλιφ κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο του Λονδίνου, ώστε να οριστεί αυτή η χρονική περίοδος, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αποφυλακιστεί.

Ομως, ο δικαστής Τζον Μίτινγκ δήλωσε σήμερα ότι "οι προϋποθέσεις για αποφυλάκιση" "δεν ισχύουν" στην περίπτωσή του."
http://apolitistosteki.blogspot.com

Share on Facebook