Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Κατά της απαγόρευσης -δια νόμου- της ισλαμικής μαντήλας


Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να προσπαθήσει να απαγορεύσει την ισλαμική μαντήλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο της γυναίκας στις δημόσιες εμφανίσεις της,... δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νταμιάν Γκριν.

"Είναι μάλλον απίθανο και θα ήταν ανεπιθύμητο για το βρετανικό κοινοβούλιο να επιχειρηθεί να περάσει νόμος που θα καθορίζει τι θα φορούν οι πολίτες", αναφέρει ο Γκριν σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph.

"Προσωπικά πιστεύω ότι το να πεις στους ανθρώπους τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φορούν, όταν απλά περπατούν σε ένα δρόμο, είναι μάλλον κάτι που δεν έχει σχέση με τη Βρετανία. Είμαστε μια ανεκτική κοινωνία, με αμοιβαίο σεβασμό", αναφέρει στη συνέντευξή του ο Βρετανός υπουργός.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που ένας από τους συντηρητικούς βουλευτές, ο Φίλιπ Χόλομποουν, προωθεί σχετικό νομοσχέδιο για την απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου των πολιτών σε δημόσιους χώρους και δηλώνει ότι θα αρνηθεί να έχει συναντήσεις με μουσουλμάνες εκτός εάν βγάζουν την μαντήλα που καλύπτει το πρόσωπό τους.
Share on Facebook