Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Καύσωνας διαρκείας στους διαιτητές


Οι αλλαγές στην ΚΕΔ, με την έλευση των Μπριάκου, Γιαννόπουλου, σε συνδυασμό με την τροποποίηση του κανονισμού που προβλέπει ότι ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κύρος Βασάρας θα έχει «ισχυρό ενεργό ρόλο στους ορισμούς» και θα συνεργάζεται με τον αρχιδιατητή Βασίλη Τεροβίτσα εντείνει την αβεβαιότητα, ενόψει του καταρτισμού των νέων πινάκων για την αγωνιστική περίοδο 2010-11. Από το ...
Σάββατο οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Εθνικής, όπως επίσης και οι βοηθοί της μεγάλης κατηγορίας βρίσκονται στη Γερακινή Χαλκιδικής για το σεμινάριο προεπιλογής, στο πλαίσιο του οποίου διεξάγονται οι γραπτές εξετάσεις και οι αγωνιστικές δοκιμασίες.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι στη διαιτησία άρχισε …καύσωνας διαρκείας, καθώς οι νέοι πίνακες θα βγουν κοντά στο Δεκαπενταύγουστο. Όμως μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις, καθώς υπάρχουν κάποιοι από τον πίνακα της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου, ενώ αρκετοί ρέφερι της Β’ Εθνικής κρίνουν εαυτούς έτοιμους για τα «μεγάλα σαλόνια» και… καίγονται εάν θα πραγματοποιηθεί το όνειρο της ανόδου.
Σε κατάσταση κινδύνου βρίσκεται ο Γιαννιώτης Δημήτρης Κύρκος. Είναι ο ρέφερι, ο οποίος τη σεζόν 2009-10 «μετρά» τις περισσότερες τιμωρίες από όλους, τέσσερις στον αριθμό.

Ανασφάλεια θα πρέπει να αισθάνεται και ο Αθηναίος Γιώργος Γιαννόπουλος. Εχει 2,5 χρόνια στη Σούπερ Λίγκα αλλά δεν έχει δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί και να φτάσει σε σημείο να σφυρίξει κάποιο ντέρμπι. Το ίδιο ισχύει και για το Μεσσήνιο Πέτρο Κωνσταντινέα, ενώ ερωτηματικό υπάρχει και για τους Θανάση Γιάχο (Χίου), Μιχάλη Ντάκο (Ξάνθης). Ο πρώτος μπορεί να τη… γλιτώσει, επειδή έπαιξε μόνο ένα χρόνο στη Σούπερ Λίγκα. Δύσκολα είναι τα πράγματα και για το Θεσσαλονικιό Απόστολο Αμπάρκιολη που κι αυτός θα πρέπει να δώσει… μάχη για να μείνει, ενώ δεν φαίνεται να κινδυνεύει ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου), παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει αρχικά.

Στη Β’ Εθνική υπάρχουν τέσσερις διαιτητές που προηγούνται στην… κούρσα της ανόδου. Ο ένας είναι ο Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών), ο οποίος ήδη έκανε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα, σφυρίζοντας το ματς Πανθρακικός-Εργοτέλης 3-2. Την… πόρτα της Σούπερ Λίγκας χτυπούν δυο ακόμη Αθηναίοι ο Περικλής Γκιόλιας και ο Χάρης Καλογερόπουλος.

Ματς της μεγάλης κατηγορίας σφύριξε και ο Γιαννιώτης Χρήστος Μήτσιος, ο οποίος ο οποίος ορίστηκε στο παιχνίδι Αρης-Πανθρακικός 0-2. Ενας ακόμη υποψήφιος, που μαζί με τον Μάνταλο «έπαιζαν» τον Ιανουάριο για άνοδο, είναι ο Θεσσαλονικιός Πραξιτέλης Ζαχαριάδης που πήρε δύσκολα παιχνίδια στην κατηγορία του. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Δημήτρης Θάνος, ο οποίος στην αρχή την περίοδο 2009-10 πήρε μεταγραφή από την ΕΠΣ Ηπείρου σε αυτή των Γρεβενών.

Μια εκτίμηση που μπορεί να γίνει είναι ότι από τη Σούπερ Λίγκα θα… κοπούν 3-5 διαιτητές, αλλά αυτοί που θα ανέβουν θα είναι περισσότεροι, καθώς υπάρχουν τρεις κενές θέσεις. Θα γίνει μεγάλη μάχη και κάποια δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, επειδή το παρασκήνιο είναι μεγάλο και ρόλο στις επιλογές παίζουν και οι επιθυμίες των προέδρων των ΕΠΣ ή σε απλά Ελληνικά το μέσον…


http://www.theplayer.gr

Share on Facebook