Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Ρεπορτάζ από τη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά στο Κηποθέατρο Παπάγου


Είναι λίγο πριν τις 11.30 όταν ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγουδά το τελευταίο κομμάτι στην εξ’ αναβολής συναυλία του στο Κηποθέατρο Παπάγου... («Η Κική κάθε βράδυ..» εντελώς unplugged λόγω ωραρίου) και οι στίχοι «η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία» αφήνουν μια όμορφη αίσθηση ολοκλήρωσης για την βραδιά που προηγήθηκε. Δεν θα μπούμε σε φιλοσοφικές αναζητήσεις για το νόημα της ζωής αλλά τουλάχιστον μια καλοκαιρινή συναυλία δύσκολα θα μπορούσε να γίνει πιο ωραία…

Κατ’ αρχάς έχουμε ένα ιδανικό σκηνικό, το τριγυρισμένο από δέντρα Κηποθέατρου Παπάγου. Μπορεί να έχει αυστηρό ωράριο ως προς το κλείσιμο αλλά είναι μικρό και ζεστό («μεταφορικά»… αρκετή ζέστη είχε την βραδιά της Τετάρτης!) και η διαμόρφωση επιτρέπει την πρόσμιξη καλλιτέχνη-κοινού με ένα απλό βήμα, κάτι το οποίο ο Φοίβος Δεληβοριάς σπεύδει να εκμεταλλευτεί συχνά πυκνά, κυρίως δε κατά τη «Γυναίκα του Πατώκου» οπότε και κατά την προσφιλή του συνήθεια περιδιαβαίνει στο κοινό για να κάνει καντάδα στις γυναίκες των άλλων!
Μαζί του οι Le Page με την ονειρική indie pop τους και η Ρένα Μόρφη, μια εξαιρετική παρουσία που συνόδευσε σε πολλά τραγούδια τον Φοίβο και μετατράπηκε μέχρι και σε ..."sex bomb" για τις ανάγκες της συναυλίας! Και φυσικά η γνώριμη από τον Χειμώνα "Big Band" του Φοίβου που αυξήθηκε και πλέον αποτελείται από ...τρία άτομα!

Πλήρες φωτορεπορτάζ στο http://www.musiccorner.gr/?p=7992


Share on Facebook