Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Βρετανός δημοσιογράφος συνελήφθη για το βιβλίο που αναφέρεται στην θανατική ποινή


Η αστυνομία της Σιγκαπούρης συνέλαβε έναν 75χρονο βρετανό δημοσιογράφο γιατί έγραψε ένα βιβλίο για την θανατική ποινή που ισχύει στη χώρα αυτή της Ασίας.

Ο Αλαν Σάντρεϊκ θα... παρουσιαστεί στις 30 Ιουλίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης για να αντικρούσει τις κατηγορίες που θα του απαγγείλει το δικαστήριο, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Straits Times.

Ο Σάντρεϊκ έχει γράψει το βιβλίο " Once a Jolly Hangman: Singapore Justice in the Dock", στο οποίο περιέχονται συνεντεύξεις με τον πρώην εκτελεστή Νταρσαάν Σινγκ.

Εκπρόσωπος του Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι υπάρχουν σημεία στο βιβλίο που η Εισαγγελία εκτιμά ότι "μέμφονται την αμεροληψία , την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης της Σιγκαπούρης".

Μεταξύ των άλλων κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του Σάντρεϊκ, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί, είναι και η εγκληματική δυσφήμιση.

Ο Σάντρεϊκ βρισκόταν στη Σιγκαπούρη για επαγγελματικό γεύμα για την προώθηση του βιβλίου, το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η Αρχή Ανάπτυξης των Μέσων Ενημέρωσης της Σιγκαπούρης κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα για το 219 σελίδων βιβλίο, το οποίο αναφέρεται σε περιπτώσεις που επιβλήθηκε η θανατική ποινή στη χώρα.

Το βιβλίο δεν έχει απαγορευτεί στη Σιγκαπούρη, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Share on Facebook