Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Καμία ένδειξη για διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Η BP δεν έχει διαπιστώσει καμία ένδειξη παρουσίας μιας διαρροής πετρελαίου στο επίπεδο της πηγής που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο... του Μεξικού αφότου σταμάτησε η απορροή την Πέμπτη προκειμένου να διενεργηθεί μία κρίσιμη δοκιμή, δήλωσε την Παρασκευή ένας αξιωματούχος του πετρελαϊκού ομίλου.

"Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι υπάρχει διαρροή πετρελαίου ή αερίου" από την κατεστραμμένη πηγή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του ομίλου Κεντ Γουέλς.

Το ισχυρό κύμα, που διέσπειρε καθημερινά εκατομμύρια λίτρα υγρών τοξικών στον ωκεανό, σταμάτησε το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να γίνει μια δοκιμή για την εξακρίβωση της αντίστασης της πηγής.

Η απορροή που είναι υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών σταμάτησε, όταν οι βαλβίδες ενός νέου χωνιού που τοποθετήθηκε τη Δευτέρα έκλεισαν, σχεδόν τρεις μήνες μετά τη βύθιση της εξέδρας της BP Deepwater Horizon που προκάλεσε την καταστροφή.

Η πιθανότητα, εγκλωβισμένο στην πηγή που έκλεισε με το χωνί, το υπό πίεση πετρέλαιο να καταλήξει να δημιουργήσει ρήγματα και να διασκορπιστεί και πάλι στον ωκεανό, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ομάδων που βρίσκονται επί τόπου.

Η BP προσπαθεί λοιπόν να βεβαιωθεί, με μετρήσεις της πίεσης, για την απουσία διαρροής στην πλαισίωση της εγκατάστασης που κατεβαίνει σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων κάτω από τη γη.


Share on Facebook