Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Απάντηση από τον Μάρκο Μπουγιουκλάκη σε ανάρτηση αναγνώστη


"Αγαπητό Troktiko,
σε σχέση με την ανάρτησή σας στις 8.37 σήμερα το πρωί, θα ήθελα να σας απαντήσω τα εξής, με την παράκληση δημοσίευσης:

1. Οι συκοφαντικές αναφορές ή αναρτήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η λάσπη επίσης. Όποιος δραστηριοποιείται, όποιος "εκτίθεται" υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, λογικό είναι να δέχεται οποιεσδήποτε επιθέσεις. Είμαστε όλοι ίσοι αλλά όχι ίδιοι. Μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε αληθινό ή μη, γιατί ...
μου δίνεται η ευκαιρία να απαντώ για το άτομό μου και σας ευχαριστώ για αυτό.
2. Είμαι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου από το 1998.
3. Εργάζομαι στην Κτηματολόγιο Α.Ε. από το 1999 μέχρι και σήμερα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στον τομέα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων.
4. Η αμοιβή μου στην Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι ακριβώς όσα ορίζει η κλάδική σύμβαση των δημοσιογράφων για τους εσωτερικούς δημοσιογράφους με 13 έτη προυπηρεσίας (όπως εγώ). Μπορείτε να την δείτε στο http://www.esiea.gr/gr/index.html. Ούτε ένα Ευρώ παραπάνω. Εργάζομαι μέχρι σήμερα αποκλειστικά στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., παρά τις προτάσεις εργασίας που είχα από τον ιδιωτικό τομέα, δεσμευόμουν από την εταιρία με συμβαση αποκλειστικής απασχόλησης.
5. Εδώ και δέκα έτη, δεν έχω λάβει ούτε ένα ατομικό κλιμάκιο αύξησης, ή οποιαδήποτε "έξτρα" αμοιβή (bonus, Επιτροπές κτλ). Το μόνο που έχω λάβει είναι...προκαταβολές του μισθού μου (!).
6. Είμαι ιδρυτικό μέλος, εκλεγμένος και ενεργός συνδικαλιστής επί οκτώ έτη στην Κτηματολόγιο Α.Ε. (από το 2002 μέχρι και σήμερα διετέλεσα Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων Τεχνικών Εταιριών Ελλάδας, πάντα άμισθα).
7. Ουδέποτε έχω κάνει την παραμικρή κομματική ή ιδεολογική αναφορά σε σχέση με τα συνδικαλιστικά μου κάθήκοντα στην εταιρία και αυτό το γνωρίζουν και οι ...πέτρες. Προσπάθησα και προσπαθώ επί οκτώ έτη να πράξω ό,τι καλύτερο μπορώ, χωρίς να ασχολούμαι με κυβέρνησεις, κόμματα και χρώματα.
Ουδέποτε είπα ή άφησα να εννοηθεί πως με την αλλαγή Κυβέρνησης "κάποιος θα πάθει κάτι". Εξάλλου, ήμουν ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης σε απολυμένους συμβασιούχους οι οποίοι προσελήφθησαν με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Για την ιστορία, έχω κάταθέσει Αγωγή κατά της Κτηματολόγιο Α.Ε. για βλαπτική μεταβολή και μισθολογικές διαφορές πέντε ετών η οποία θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο.
8. Με αφορμή την ανάρτηση σας, εντός των ημερών, θα δημιουργήσω το προσωπικό μου ιστολόγιο στο οποίο θα αναρτήσω όλες τις Φορολογικές μου Δηλώσεις, το Ε9, τα Πόθεν Εσχες καθώς και όλα τα προσωπικά μου δεδομένα. Θεωρώ ότι ένας δημοσιογράφος και συνδικαλιστής, τον οποίον διαχρονικά τιμούν οι συνάδελφοί του με την ψήφο τους, οφείλει να είναι "διαφανής" και "κρυστάλλινος".
9. Η παρουσία μου στην Κτηματολόγιο Α.Ε. από το 1999 που προσλήφθηκα είναι μακροχρόνια, αδιάλειπτη και καθημερινή. Η αναφορά στην ανάρτησή σας, περί απουσίας μου το μόνο που φανερώνει είναι ότι ο εμπνευστής της είναι...εκτός τόπου και χρόνου. Εγώ είμαι πανταχού παρών στην Κτηματολόγιο Α.Ε.
Μάλλον αυτός θα απουσιάζει για να μη με βλέπει...
10. Είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας έκφρασης του διαδικτύου και των ιστολογίων. Άλλωστε, πρωτοπόρος στην παροχή "βήματος" στον απλό πολίτη και στην υποστήριξη της ελευθερίας έκφρασής του, η οποία (είκοσι χρόνια μετά τις λαϊκές και το Κανάλι 29) βρίσκει την μοντέρνα έκφρασή της στα ιστολόγια και στο διαδίκτυο, ήταν ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης. Η σημερινή όμως αναφορά στη μνήμη του πατέρα μου, ηθοποιού και δημοσιογράφου Βασίλη Μπουγιουκλάκη, ο οποίος πέθανε πριν από δέκα χρόνια, δείχνει ακριβώς το μέγεθος της κακοήθειας, της ψυχικής φτήνιας και "κλινικής ηλιθιότητας" του εμπνευστη της ανάρτησης.
Η "κληρονομιά" του πατέρα μου προς εμένα, ήταν αρχές και ιδανικά, όπως η ανιδιοτέλεια, το ήθος, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων του κόσμου, χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Και αυτην την κληρονομιά την έχω "δηλώσει" στο Κτηματολόγιο, πληρώνοντας και το ανάλογο τίμημα...

Με εκτίμηση,
Μάρκος Β. Μπουγιουκλάκης
Δημοσιογράφος


troktiko: Δεν νομίζουμε ότι πρέπει να δώσετε λογαριασμό για τα προσωπικά σας δεδομένα από την στιγμή που είστε ανοιχτός και απαντάτε στις προκλήσεις. Από αυτά και μόνο κρίνει ο κόσμος όπως και από το ύφος της απάντησης που είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό του επιτιθέμενου αντιπάλου σας
Share on Facebook