Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

"Φιτίλι στη Νέα Δημοκρατία"


"Στο Δήμο Ιωαννιτών υπήρχαν ενδείξεις – αμυδρές έστω – ότι θα προκύψει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο απέναντι στην υποψηφιότητα του Νίκου Γκόντα, στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου φαίνεται όμως πως προκύπτει το μεγάλο πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο για τη Νέα Δημοκρατία.Η πρόθεση που εξέφρασε ο Δήμαρχος Ανατολής Γιάννης Εμμανουηλίδης να είναι υποψήφιος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, μετουσιώνεται σε πράξη, καθώς ο κ. Εμμανουηλίδης με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει περιοδείες.«Ο υποψήφιος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμαρχος Ανατολής Νομού Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Εμμανουηλίδης αύριο...


Παρασκευή 16 Ιουλίου θα επισκεφθεί το Νομάρχη και το δήμαρχο Πρέβεζας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Νομού και θα έρθει σε επαφή με στελέχη τα οποία θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του. Το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου θα επισκεφθεί το Νομό Θεσπρωτίας», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.Για ειλημμένη απόφαση που δεν υπάρχει απόφαση να αλλάξει, έκανε λόγο ο Γιάννης Εμμανουηλίδης και αποσύνδεσε την υποψηφιότητά του από τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και την κάτι παραπάνω από πιθανή υποψηφιότητα του νυν Νομάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.«Έχω κάνει βολιδοσκοπήσεις σε όλη την Περιφέρεια και είδα ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Χρειάζονται άτομα αποκλειστικής απασχόλησης, με υψηλή εμπειρία, μακριά από κομματικές γραμμές, με ακλόνητη βούληση να συμμετέχουν στην ανάπτυξη της Ηπείρου», σημείωσε μεταξύ άλλων.Η υποψηφιότητα Εμμανουηλίδη συνδέθηκε από πολλούς με άρνηση του Αλ. Καχριμάνη να του δώσει το χρίσμα του αντιπεριφερειάρχη σε πρόσφατη συνάντησή τους, άποψη που ισχυροποιήθηκε και από την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου Ανατολής «καλοί οι Βλάχοι, αλλά χρειάζονται και οι Πόντιοι».Ο κ. Εμμανουηλίδης επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τον κ. Καχριμάνη, ωστόσο πρόσθεσε πως η απόφασή του είναι ανεξάρτητη με όσα προηγήθηκαν, ενώ από την πλευρά του ο Νομάρχης Ιωαννίνων περιορίστηκε να πει πως έχει συνδυασμό και δε θέλησε να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.Πάντως, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών, η ανακοίνωση υποψηφιότητας για την αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου από τον Ι. Εμμανουηλίδη δεν έρχεται στο καλύτερο χρονικό σημείο, με δεδομένη τη διήμερη επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου.

Παίζει μόνος του
ο Ν. Γκόντας
Αντίθετα, στο Δήμο Ιωαννιτών, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες των τελευταίων ημερών, δε φαίνεται να προκύπτει άλλη υποψηφιότητα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, πλην αυτής του Νίκου Γκόντα και της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».Η ανακοίνωση από την πλευρά του Ν. Γκόντα ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, με ή χωρίς χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, φρέναρε τα σχέδια ορισμένων που είχαν ξεκινήσει την προεργασία για συγκρότηση άλλου ψηφοδελτίου, ενώ οδηγούν και τη ΝΔ να του παρέχει στήριξη, μη θέλοντας να διακινδυνεύσει διάσπαση δυνάμεων.Οι κινήσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα ο πρώην αντιδήμαρχος Ανατολής Γιάννης Ναβρούζογλου έχουν «παγώσει», καθώς ο κ. Ναυρόζογλου σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να προκαλέσει πρόβλημα στο κόμμα του.Πάντως, η πρωτοβουλία του κ. Ναβρόζογλου έχει προοπτική μέλλοντος και πιθανότατα θα μετουσιωθεί σε κίνηση λίγους μήνες μετά την εκλογή της επόμενης δημοτικής αρχής, ανεξάρτητα με το ποια θα είναι αυτή. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για μια ομάδα με νέους ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στα κοινά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"
Share on Facebook