Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

"Επίθεση από φάλαινα..."


"Το ζευγάρι που δέχτηκε την επίθεση της τεράστιας φάλαινας στα ανοιχτά του Cape Town της Νοτίου Αφρικής ο Ralph Mothes και η Paloma Werner ανέβασαν τις παρακάτω... φωτογραφίες στην προσωπική σελίδα της ιστιοπλοικής εταιρείας τους στο fcbook (ώρα της επίθεσης και μετά)! Αυτό που γράφουν ως εξήγηση είναι ότι λόγω μη καλής όρασης που έχουν τα θηλαστικά αυτά προφανώς η φάλαινα δεν τους αντιλήφθηκε. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι δεν είχαν αναμμένη τη μηχανή, οπότε ήταν ένα τρομερό ατύχημα από το οποίο ευτυχώς είναι ζωντανοί!

Το σκάφος έπαθε τεράστια ζημιά ενώ η φάλαινα κατέστρεψε το κατάρτι που παρέσυρε μαζί της μαζί με τα σύρματα.

Σύμφωνα με νόμο για την προστασία των φαλαινών στις ακτές της Νοτίου Αφρικής τα σκάφη θα πρέπει να βρίσκονται το λιγότερο 300 μέτρα μακριά από τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά και σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια φάλαινα πρέπει αμέσως να αλλάξουν πορεία από αυτής του θηλαστικού.

Στις Αφρικανικές Λιμενικές αρχές όμως υπάρχουν ήδη καταγγελίες που αναφέρουν ότι ο skipper (Ralph Mothes) του σκάφους προκαλούσε το γιγαντιαίο θηλαστικό ώρα πριν και έτσι η επίθεσή του να μην ήταν τόσο τυχαία και για αυτό ήδη διεξάγονται έρευνες. (πηγές - Guardian, fox News)

Περίεργο πάντως είναι και το πώς τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία και από ποιον, κάτι το οποίο δεν αναφέρεται από τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και που ανέβασε το ζευγάρι στο fcbook."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook