Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Μαρία Ιωαννίδου «Τον Οκτώβριο ίσως παντρευτώ»


Απόγευμα Δευτέρας, στο σαλόνι με τους μεγάλους καφέ καναπέδες και τα παράθυρα που αφήνουν το φως να τρυπώνει από παντού. Είναι λίγο κουρασμένη, ελάχιστα μελαγχολική. Το χέρι της περιπλανιέται αμήχανα, στο σβέρκο, στο λακκουβάκι του λαιμού, σκεπασμένου μέχρι πρόσφατα από ξανθές μπούκλες. Τώρα, με τα μαλλιά κοντά, μοιάζει περισσότερο ...
από ποτέ σε εκείνο το αστείο κορίτσι που χόρευε στα πλατό στις ταινίες των 70's. «Μετά και τη δεύτερη χημειοθεραπεία, θα χάσω σχεδόν όλα τα μαλλιά μου, αλλά δεν με νοιάζει. Μαλλιά είναι...».

Τραβάει το χέρι αποφασιστικά, το απλώνει στον Δημήτρη «της» — ο δικός της «άνθρωπος», ο σύντροφός της δεν λείπει στιγμή από το πλευρό της. «Ο Δημήτρης μού έχει ζητήσει να παντρευτούμε. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά, γιατί όλους αυτούς τους μήνες είναι ο άνθρωπος που στάθηκε λαμπάδα στο πλευρό μου. Ήταν από την αρχή δίπλα μου σε ό, τι κι αν ήθελα, και στο πρώτο χειρουργείο, όταν έγινε γνωστή η ιστορία αλλά και τώρα με τις χημειοθεραπείες... Και παραμένει μαζί μου. Το θέλει πολύ, αλλά εγώ το σκέφτομαι. Έχω μερικούς δισταγμούς, αλλά νομίζω ότι θα το κάνω. Με κρατάει το γεγονός ότι ακόμη παλεύω να συνέλθω, δεν ξέρω πώς θα είμαι τον Οκτώβριο. Όμως τον πολιτικό γάμο θα τον κάνω, δεν είναι τίποτα εξάλλου. Είναι κάτι απλό».

Τους τελευταίους δύο μήνες, από τότε που μίλησε στο People για τη μάχη που δίνει για τη ζωή της, το τηλέφωνο της χτυπάει διαρκώς. Μηνυματα, ευχές, συμπαράσταση, κι άλλες ευχές. Είναι ωραίο να νιώθει πως την αγαπούν. «Η Ναταλία μού στάθηκε σε όλη αυτή την περιπέτεια, όπως στάθηκε και στον μπαμπά της τον Φρέντυ. Την ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ σημαντικό το ότι είχα το Ναταλάκι δίπλα μου, συνεχώς, στο πλευρό μου».

http://www.yupi.gr

Share on Facebook