Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Συνεχίστηκαν τα επεισόδια στην Γκρενόμπλ


Μετά το θάνατο ενός νεαρού

Συνεχίστηκαν τα επεισόδια σε μία συνοικία της Γκρενόμπλ (κεντροανατολική Γαλλία) με πυρά εναντίον αστυνομικών και εμπρησμό περίπου δεκαπέντε αυτοκινήτων τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, έπειτα από τη δολοφονία ενός νεαρού από αστυνομικούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα επεισόδια ...ξεκίνησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν ένας νεαρός ληστής του καζίνο σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στη συνοικία Βιλνέβ. Η θέση περί νόμιμης άμυνας των αστυνομικών είναι αμφιλεγόμενη.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε αυτή τη λαϊκή συνοικία απ΄όπου καταγόταν ο νεαρός: περίπου δεκαπέντε αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα πυρά με πραγματικές σφαίρες εκτοξεύθηκαν μαζικά εναντίον αστυνομικών.

"Αναφέρεται το κτύπημα μιας σφαίρας σε ένα αυτοκίνητο (...) και υπήρξαν πυροβολισμοί πάνω από δύο ή τρεις φορές", δήλωσε η διαμερισματική διευθύντρια της δημόσιας ασφάλειας της Ιζέρ, Μπριζίτ Ζιλιέν.

Η αστυνομία δέχθηκε τα πρώτα πυρά την προηγουμένη και ανταπέδωσε είτε με πραγματικές σφαίρες είτε με σφαίρες από καουτσούκ ή με flash-ball, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Τέσσερα άτομα που φέρονται ως δράστες των πυρών στη διάρκεια της πρώτης νύχτας συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Άλλα έντεκα άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια της τελευταίας νύχτας.Share on Facebook