Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

"Η προδοσία στις μέρες μας έχει απενοχοποιηθεί"


Tο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με τίτλο «Ο άνθρωπος του Τείχους» ανέβηκε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες στη δεύτερη θέση των ευπώλητων βιβλίων (best sellers). Αναφερόμενος στο αν υπάρχουν άνθρωποι που πουλάνε την ψυχή τους στον διάβολο για το χρήμα ξεπουλώντας την ιδεολογία τους, ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε:
“Η προδοσία είναι μια καθημερινή υπόθεση. Στις μέρες μας μάλιστα έχει απενοχοποιηθεί. Οποιος πουλάει την ψυχή του για το χρήμα μπορεί ...


να λέγεται και μάγκας. Θεωρείται πως δίνει με επιτυχία τη μάχη της επιβίωσης με το λιγότερο κόστος. Βέβαια, ο δικός μου ήρωας έχει όλα τα άλλοθι που ενδεχομένως είχε μια γενιά ανθρώπων που είδε να καταρρέουν όσα πίστεψε. Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε και τα συντρίμμια του πλάκωσαν τους ιδεολόγους, τους εύπιστους, τους εξαπατημένους, ακόμη και αυτούς που το έριξαν. Ενας πράκτορας της Στάζι, ο ήρωάς μου, μένει μόνος του χωρίς καμιά στήριξη. Πρέπει να επιβιώσει, να μάθει τους κανόνες του νέου παιχνιδιού. Μπορεί να πει κάποιος πως αυτό είναι μια προδοσία ή το δικαίωμα του ανθρώπου να επιβιώσει.

Share on Facebook