Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

"Σχετικά με τα βλαστοκύτταρα"


"ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ,
ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ...
ΜΑΤΑΙΟ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ(ΤΗΛ. E-MAIL) ΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΤΣΑΜΠΑ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤV ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ(ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ)ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

-----

Δυστυχώς δεν έχετε καμία ελπίδα να στείλετε τα βλαστοκύτταρα απο Ρέθυμνο στην Αθήνα. Η δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων δεν στέλνει κούριερ για να τα συλλέξει αλλά πρέπει εσείς οι ίδιοι να τα στείλετε με το ειδικό κιτ το οποίο σας στέλνει η δημόσια τράπεζα με δικά σας έξοδα φυσικά. Είχα προσπαθήσει και εγώ να στείλω στη δημόσια τράπεζα αλλά δυστυχώς η γυναίκα μου γέννησε Σάββατο και η κούριερ δεν λειτουργούσε Κυριακή, οπότε τα βλαστοκύτταρα θα καταστρέφονταν (απόσταση Αθήνα - Δράμα).
Στο κράτος διακρίνουμε μια ραθυμία στον τομέα αυτό (γιατί άραγε;) Μήπως γιατί τα ψέμματα και τα λεφτά είναι πολλά ;
Στη Θεσσαλονίκη πριν απο 2 χρόνια οι κλέφτες (κλέφτες = πολιτικοί) είχαν εγκαινιάσει την 2η τράπεζα βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα. Προσοχή. Είχαν εγκαινιάσει. Αλλά η τράπεζα εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί. Τότε ρε κλέφτη (κλέφτης=πολιτικός) γιατί την εγκαινίασες; Για να δούμε τη φάτσα σου στην τοπική εφημερίδα ;
Ενώ αν λειτουργούσε πολλοί θα έδιναν εκεί τα βλαστιοκύτταρα με άμεση συνέπεια να σώζονται ζωές, οι κλέφτες (κλέφτης = πολιτικός) δεν κάνουν τίποτα προφανώς πέρνοντας χορηγίες (χορηγία = μίζα κατά το λεξικό Τ. Μαντέλη) απο τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων, οι οποίες λειτουργούν.
Όποιος χτυπήσει βλαστοκύτταρα στο google θα δει τι λαμογιά (λαμόγιο = κλέφτης = πολιτικός) κυκλοφορεί στις ιδιωτικές τράπεζες. Αν όλοι δίναμε τα βλαστοκύτταρα στη δημόσια τράπεζα τότε θα είχαν θεραπευτεί όλα τα νοσήματα, ενώ τώρα σου λένε οτι δώσε τα στην ιδιωτική να τα χρησιμοποιήσεις μόνο εσύ. Αν ποτέ τα χρειαστείς. Βέβαια δεν λένε σε τι κατάσταση θα είναι και ποιον θα ψάξεις ως υπεύθυνο μετά απο χρόνια αν δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Γιατί κύριοι κλέφτες (κλέφτης = πολιτικός) εδώ και δύο χρόνια δεν μπορείτε να επανδρώσετε τη δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων στη Θεσσαλονίκη ; Αλλά ξέχασα η δημόσια τράπεζα δεν δίνει χορηγίες (χορηγία = μίζα κατά λεξικόν Τ. Μαντέλη).
Οπότε αγαπητή κυρία μην χολοσκάς. Πέταξέ τα στα σκουπίδια κια μούτζωσε τον ευατό σου και ας μουτζώσουμε τους εαυτούς μας για τα λαμόγια (λαμόγιο = κλέφτης = πολιτικός) που ψηφίζουμε και θα ψηφίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.
ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του Σωκράτη. Καλό κουράγιο στην οικογένειά του.

----------


Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. http://hcbb.bioacademy.gr/index.php?option=com_contact&Itemid=3

Δεν χρειάζεστε να αγχώνεστε. Θα επικοινωνήσετε με την τράπεζα και θα σας στείλουν μία τσάντα που θα περιέχει τα απαραίτητα (1 ασκό λήψης, 1 σωλήνα για λήψη τμήματος ομφαλίου λώρου, μπουκαλάκια συλλογής αίματος ) μαζί με μία φόρμα που θα συμπληρώσετε εσείς ενώ τα στοιχεία του τοκετού θα τα συμπληρώσει ο γυναικολόγος. Την σακουλίτσα αυτή (όσον αφορά την δημόσια τράπεζα, κούτα όταν πρόκειται για ιδιωτικές εταιρίες) θα την προσκομίσετε μαζί σας στον ιατρό σας όταν θα πάτε στο μαιευτήριο.

Είναι καθαρά δική σας επιλογή τόσο το αν θα συλλέξετε το αίμα, όσο και το πού θα το φυλάξετε. Η δημόσια τράπεζα πέραν του γεγονότος ότι είναι ΔΩΡΕΑΝ (θα πληρώσετε μόνο την courier που θα μεταφέρει το αίμα στην τράπεζα) σας δίνει προτεραιότητα αν στο μέλλον χρειαστείτε βλαστοκύτταρα και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες το δικό σας δείγμα να αναζητηθεί ιστοσυμβατό από τα υπόλοιπα φυλαγμένα δείγματα.
Υπάρχει πληθώρα ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, με ποικιλία τιμών και διαφημιζόμενων παροχών. Μια μικρή σημείωση μόνο. Επειδή οι εταιρίες δεν ελέγχονται και πολύ σπάνια ζητούνται τα δείγματα από τους γονείς, δεν δύναται να απαντήσει κανείς επίσημα σε τι ποσοστό τα αποστελλόμενα προς φύλαξη δείγματα, είναι τελικά κατάλληλα για χρήση. Η ιδιωτική εταιρεία τέλος προσφέρει/επιστρέφει τμήμα της αμοιβής που καταβάλει ο γονιός στον γυναικολόγο που έκανε την λήψη σε δεύτερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σας


Σας εύχομαι μια ομαλή εγκυμοσύνη και ένα φυσιολογικό τοκετό.

ΥΣ Δυστυχώς οικονομικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την κατοχή διαθέσιμων ασκών από την δημόσια τράπεζα και δωρεάν μεταφορά τους στο αντίστοιχο κέντρο από τα δημόσια μαιευτήρια, με τη συγκατάθεση πάντα των γονέων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook