Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο


Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου, η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, καλύπτει έκταση περίπου 6.000 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχουν κοπάσει οι άνεμοι, αλλά υπάρχουν πολλές μικροεστίες σε ...όλη την περιοχή, που έχει οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εκφράζεται αισιοδοξία ότι με το πρώτο φως της ημέρας που θα πετάξουν τα εναέρια μέσα, θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά.

Πριν από λίγο υπήρξε αναζωπύρωση μεταξύ Καπανδριτίου και Βαρνάβα, αλλά και αυτή αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στην περιοχή παραμένουν όλα τα οχήματα, υδροφόρες των δήμων, εθελοντές και κάτοικοι, καθώς και δυνάμεις του στρατού που σβήνουν τις εστίες όπου αυτές εμφανίζονται.

Ο απολογισμός θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά έχει περάσει μέσα από τις αυλές σπιτιών ενώ έχει καταστραφεί ένας ξενώνας 40 τετραγωνικών μέτρων.

Μέχρι στιγμής τα σημεία που προβληματίζουν τους αξιωματικούς του πυροσβεστικού σώματος, είναι μία εστία στην βόρεια πλευρά και άλλη μία στη νότια, οι οποίες, όμως, δεν εμπνέουν μεγάλη ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από καλώδια της ΔΕΗ.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής η νύχτα θα είναι κρίσιμη και καταβάλλεται προσπάθεια να μην υπάρξει επέκταση της πυρκαγιάς. Share on Facebook