Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Κανονικά η επιδότηση ενοικίου σε όσους έκαναν αίτηση


Τα στεγαστικά προγράμματα, ειδικά της επιδότησης ενοικίου, για κείνους που έκαναν αίτηση το 2009 θα υλοποιηθούν και θα καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι, διαβεβαίωσε από την Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας...σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη αναφορικά με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Σε ότι αφορά το 2010 ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι έχει σταματήσει, όπως υπολογίζεται για τέσσερις περίπου μήνες, το πρόγραμμα επιδότησης του ενοικίου.

«Θα επιστρέψουμε, αλλά μετά από τετράμηνο. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια, γιατί ο ΟΕΚ δεν δίνει ακριβή αριθμό μηνών καθυστέρησης του προγράμματος που έχει να κάνει με τα στεγαστικά δάνεια», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΕΚ θα ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών και θα ενημερώσει και ο ίδιος την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Αναφορικά με το Μεσογειακό Χωριό, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα κατασκευαστεί και αφού γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες τα 800 σπίτια στη Λάρισα και το Βόλο θα παραχωρηθούν.

Η κατασκευή θα αρχίσει τον Ιανουάριο, όπως είπε και διευκρίνισε αναφορικά με το ποσό των 150 εκ. ευρώ ότι το χειρίζεται ο υπουργός Οικονομικών, δεδομένου ότι το υπουργείο Εργασίας δεν θέλει το δανειστεί.Share on Facebook