Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Πυρ και μανία ο Βέργας με το υπουργείο Συγκοινωνιών


Πυρ και μανία ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας με το υπουργείο Συγκοινωνιών, λόγω του ότι, δεν έχει κατασκευαστεί κυματοθραύστης σε παραλία στους Τάφους των Βασιλέων στην οποία κάθε χρόνο ...
καταγράφονται πνιγμοί, με πρόσφατο περιστατικό τον χθεσινό πνιγμό Λιβάνιου τουρίστα.
Κάλεσε για άλλη μια φορά τους λειτουργούς του υπουργείου να αντιληφτούν το πρόβλημα και να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων για να περιοριστούν τα θαλάσσια ρεύματα, που σχηματίζονται εκεί καθημερινά.Με το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων τα έβαλε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, με αφορμή τον χθεσινό πνιγμό 65χρονου Λιβάνιου σε παραλία, που βρίσκεται στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων. Μια παραλία στην οποία κάθε χρόνο χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω της έντονης θαλασσοταραχής που επικρατεί αλλά και των υπόγειων θαλάσσιων ρευμάτων. Η γραφειοκρατία, όπως είπε ο δήμαρχος, δεν έχει επιτρέψει να προχωρήσει το αίτημά μας για κατασκευή κυματοθραύστη στη συγκεκριμένη παραλία η οποία είναι επικίνδυνη για κολύμπι.
Τόσο η επαρχιακή Διοίκηση όσο και ο δήμος Πάφου λόγω των πνιγμών, που έχουν καταγραφεί στην θαλάσσια περιοχή, έχουν φροντίσει για την ανάρτηση μεγάλων πινακίδων στις οποίες επισημαίνεται, σε τρεις γλώσσες, η επικινδυνότητα της παραλίας αλλά και κόκκινων σημαιών.
Πάντως, γνώστες της συγκριμένης παραλίας, που έχει αποδειχτεί υγρός τάφος για τουλάχιστον επτά άτομα τα τελευταία τρία χρόνια, εισηγούνται την τοποθέτηση ναυαγοσώστη για να προειδοποιεί και να συμβουλεύει τους λουόμενους πως και που να κολυμπούν, ώστε να αποφεύγουν τα θαλάσσια ρεύματα.

http://filoksenos.blogspot.com/
Share on Facebook