Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

"Οξυμένα τα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων"


"Μια από τις χειρότερες περιόδους της «ζει» η υγεία στην Ήπειρο τους τελευταίους μήνες. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί «πυρήνα» για τη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Αλβανία, αφού έρχονται συνεχώς ασθενείς και από εκεί, πλέον λείπουν ακόμη και τα βασικά υλικά!Παράλληλα, τρεις κλινικές έχουν τεθεί «νοκ άουτ». Πρόκειται για την λαπαροσκοπική, την αγγειοχειρουργική και την πιο γνωστή και από τις καλύτερες στην Ελλάδα, την ορθοπεδική.Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου κ. Π. Νικολόπουλου, πως «δεν υπάρχουν ούτε ρολά χαρτί...


για να ξαπλώσουν στο εξεταστικό κρεβάτι οι ασθενείς»!Πολλοί χαρακτηρίζουν την κατάσταση οικτρή. Τα υλικά όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά μερικά είναι δυσεύρετα!Για αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ίδρυμα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Πρόεδρό τους κ. Γιώργο Φλούδα, δεν αποκλείεται η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι πολίτες πλέον δεν ανησυχούν, για το αν θα γίνει κάποιο προγραμματισμένο ιατρείο ή χειρουργείο, αλλά εφόσον αυτό γίνει, αν θα υπάρχουν τα κατάλληλα υλικά, ενώ και οι γιατροί δηλώνουν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα, που προέκυψε εσχάτως είναι οι μετακινήσεις ορισμένων υπαλλήλων σε υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας.Ο κ. Φλούδας με δηλώσεις του προέτρεψε την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου να μη υπογράψει τις μετακινήσεις, αφού, όπως είναι λογικό θα θέσει σοβαρό θέμα έλλειψης προσωπικού.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ
Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν ακόμη ουσιαστικές μειώσεις στα φάρμακα, όπως τόνισε χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο κ. Νικολόπουλος. «Αντιθέτως έχουμε και αύξηση των τιμών. Οι εταιρίες που προμηθεύουν με φάρμακα το δημόσιο πέρασαν τη «χασούρα» των προηγούμενων ετών στις νέες τιμές. Είναι καθαρά θέμα του αρμόδιου Υπουργείου και απαιτείται πολιτική βούληση» σημείωσε.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ"
Share on Facebook