Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

«Βαρέθηκα την κανονική ζωή»!


Είναι η κορυφαία αθλήτρια στίβου των τελευταίων ετών και μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών. Το gazzetta.gr βρήκε την Γέλενα Ισινμπάγεβα στην Αρχαία Ολυμπία και μίλησε μαζί της για την μεγάλη επιστροφή στους αγώνες, μετά από την ηθελημένη απουσία της για περίπου ένα χρόνο...Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης ήρθε στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πρεσβευτή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα γίνουν τον Αύγουστο στη Σιγκαπούρη και αποκάλυψε ότι ήρθε η ώρα της επιστροφής στην ενεργό δράση! «Θα επιστρέψω την επόμενη σεζόν. Θα αρχίσω λοιπόν προπονήσεις ώστε τον χειμώνα να μπω σιγά-σιγά στους αγώνες. Ηταν πολύ σημαντική για μένα αυτή η ανάπαυλα καθώς είχα μεγάλη πίεση στους ώμους μου, ενώ τώρα νιώθω πιο φρέσκα και έχω κίνητρο να συνεχίσω. Τα τελευταία τρία επόμενα χρόνια, είναι πολύ σημαντικά για μένα και είμαι έτοιμη να επιστρέψω στους αγώνες».

Ο απολογισμός της έως τώρα καριέρας της 28χρονης σούπερ αθλήτριας είναι πραγματικά συγκλονιστικός. Κάτοχος της καλύτερης παγκόσμιας επίδοσης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, έχει καταρρίψει 27 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, είναι η πρώτη αθλήτρια που ξεπέρασε τα 5 μέτρα(2005) και έχει εννέα χρυσά στις κορυφαίες διοργανώσεις στίβου. Μιλώντας για το… διάλλειμα που έκανε κατάλαβε ότι ήταν βαρετό!

«Μου είχε λείψει η κανονική ζωή και ότι κάνει η κάθε κοπέλα της ηλικίας μου. Είχα την ευκαιρία να ζήσω για λίγο την κανονική ζωή αλλά κατάλαβα ότι είναι πραγματικά βαρετή και συνειδητοποίηση ότι δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αθλητισμό, όταν στο μέλλον σταματήσω. Θέλω να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό για όσα χρόνια μπορώ και να πάρω από αυτόν όσο μπορώ περισσότερα και στη συνέχεια όταν έρθει το τέλος της καριέρας μου, να δώσω και εγώ πίσω πράγματα. Κατάλαβα πάντως ότι η κανονική ζωή δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα…»

Η Ισινμπάγεβα παρά τα σπουδαία κατορθώματα της δεν υποφέρει από … έλλειψη κινήτρων για το μέλλον. «Είχα όλο αυτό τον καιρό, την ευκαιρία να μείνω για λίγο στο πλάι… Είδα τη ζωή από διαφορετική γωνία, γιατί όσο ήμουν στην κορυφή δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ορισμένα πράγματα. Όταν έχασα δύο φορές, στο Βερολίνο και στη Ντόχα, κατάλαβα ότι όλοι ήθελαν να με νικήσουν. Τώρα πλέον έχω ξανά κίνητρα. Επίσης το να είμαι πρεσβευτής στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων μου δίνει κίνητρο για το μέλλον και μου προσθέτει ενέργεια για τη συνέχεια».

Τέλος αναφέρθηκε και στην τελετή Αφής της Φλόγας την οποία παρακολούθησε για πρώτη φορά από κοντά. «Μέχρι τώρα έβλεπα από την τηλεόραση τη γέννηση του Φωτός. Είναι η πρώτη φορά που είμαι εδώ και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που βρίσκομαι στο μέρος που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θα παρακολουθήσω από κοντά αυτή την ξεχωριστή τελετή».

gazzetta.gr

Share on Facebook