Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

"Απογραφή για κλάματα"


"Χαίρετε, θέλω να σχολιάσω τα όσα τραγικά συμβαίνουν σε σχέση με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Πρώτα απ' όλα και ο Καίσαρας τη χρονιά που γεννήθηκε ο Χριστός, όταν διέταξε απογραφή έδωσε κάποιο περιθώριο και δεν ανάγκασε τον κόσμο να απογραφεί μέσα στη μαύρη νύχτα έχοντας περιθώριο λίγων ωρών. Οι σύγχρονοι καίσαρες όμως που...

πιστεύουν ότι πρώτοι εκείνοι ανακάλυψαν την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και νομίζουν ότι με την αγάπη τους για τη νέα τεχνολογία κρατούν το Δία από ... τα μάγουλα, ενώ έχουν φτιάξει ένα σύστημα που είναι για κλάματα και καταρρέει κάθε λίγο, απαιτούν από εμάς να απογραφούμε μέσα σε ένα περιθώριο ελάχιστων ωρών. Απόψε λοιπόν προσπαθώ να απογραφώ αλλά το σύστημα συνεχώς κολλάει. Μετά από πολλές προσπάθειες εντόπισα και τ πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι κολλάει όταν επιλέγω σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα για το πτυχίο μου το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παρομοίως κολλάει και με το ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Με πολλά άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που δοκίμασα δεν κολλάει. Μα είναι δυνατό; Το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ είναι τα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Είναι δυνατόν ένα σύστημα που έχει να επιλέξεις για τις σπουδές από όλες τις χώρες του κόσμου να μην δέχεται το ΕΜΠ; Δηλαδή με αφήνει να επιλέξω ότι σπούδασα στο Ανατολικό Τιμόρ ή στην Ανδόρα ή στα Νησιά Τερκς και Κάικος αλλά όχι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο; Θα μου πείτε γιατί δεν τους το λες. Πήρα τηλέφωνο στον αριθμό 1500 για υποστήριξη αλλά, αφού ακούσω 3 λεπτά ηχογραφημένο μήνυμα, μου λέει να πάρω αργότερα διότι είναι όλοι απασχολημένοι. Δηλαδή με δουλεύουν. Αδελφέ πες ότι δεν υπάρχει κανείς τέτοια ώρα (1 πμ) μην λες να πάρω αργότερα. Ή με το αργότερα εννοούν τη Δευτέρα; Έλα όμως που δεν επέλεξα εγώ να απογραφώ τέτοια ώρα αλλά το πρόγραμμα της απογραφής.

Όλα αυτά θα είχαν λυθεί αν:

1. Έδιναν μεγαλύτερο περιθώριο και όχι λίγες ώρες για κάθε ΑΦΜ. Όλοι όσοι γνωρίζουν από πληροφοριακά συστήματα ξέρουμε ότι ένα σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί από 1.000.000 ανθρώπους μέσα σε 10 ημέρες θα πρέπει να έχει δοκιμαστεί πολύ καλά πρώτα

2. Είχαν καλύτερη υποστήριξη

3. Αντιμετωπίζονται οι απογραφόμενοι με περισσότερο σεβασμόΕπιπλέον έχω να προσθέσω ότι το σύστημα έχει πολύ σημαντικά κενά ασφάλειας και πολύ εύκολα θα μπορούσε κάποιος να κάνει λάθος, να απογράψει άλλον ή να χτυπήσει το σύστημα και να το ρίξει (αυτό το τελευταίο βέβαια δεν χρειάζεται και πολλή προσπάθεια, το σύστημα σέρνεται από μόνο του)Τελικά η τεχνολογία δεν λύνει από μόνη της τα προβλήματα. Απαιτείται και λίγο μυαλό και λίγη οργάνωση και λίγη συνεργατικότητα. Αντί για την πολυδιαφημιζόμενη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι απογραφόμενοι εισπράξαμε μια κατάσταση που ελάχιστα διαφέρει από τις ταινίες της Ρένας Βλαχοπούλου (τις σκηνές όπου περιμένει σε ουρές του δημοσίου)"

Αναγνώστης
------------------------------------------------------------------------------------
"ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ.

ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 Μ.Μ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΕΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------
"Πόσες νύχτες τελικά πρέπει να μείνουμε άυπνοι για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε την φόρμα απογραφής; Το σύστημα κολλάει μόλις πάω να κάνω προσθήκη των τίτλων σπουδών. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιός θα φταίει αν τελικά δεν μπορέσω ν' απογραφώ, εγώ ή η ανικανότητα ενός συστήματος που υποτίθεται πως σε διάστημα δέκα ημερών θα απέγραφε όλους τους δημόσιους υπάλληλους; Παρεπιπτόντως αν δηλώσω άλλη σχολή από αυτήν που τελείωσα το σύστημα με δέχεται. Είναι μετά να μην τρελαίνεσαι;"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------
"Ξενυχτάμε για να απογραφούμε. Γιατί έτσι λεει το προγραμμα τους. Και σιγά που θα τα καταφερναμε. Το συστημα δεν δουλευει. Επι δυο νυχτες, χθες και σημερα που υποτιθεται ειναι ανοιχτό για τα ΑΦΜ μας δεν δουλευει.
Η ...μοντερνα δημοσια διοικηση του Γιωργου. Μια απεραντη αθλιοτητα. Και βέβαια κανένα απο τα πληρωμένα να τους ευλογούν ΜΜΕ τους δεν βγάζει άχνα. Μούγκα στη στρούγκα τους."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook