Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα για απάτες και πλαστογραφίες


Κύκλωμα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος τραπεζών, εξαρθρώθηκε στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης.

Οι οκτώ Ελληνες που συνελήφθησαν, όπως ...έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εντόπιζαν άτομα που είχαν οικονομική ανάγκη, αλλά δεν διέθεταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να πάρουν δάνεια και τους προμήθευαν πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών, φορολογικές δηλώσεις, κλπ για να προχωρήσουν στις διαδικασίες λήψης δανείου.

Συγκεκριμένα, υπέβαλαν τις πλαστές φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου, άλλαζαν τα φορολογικά στοιχεία και έπαιρναν δάνεια, κρατώντας τα μέλη του κυκλώματος το μεγαλύτερο ποσό από αυτά και δίνοντας ένα μικρό μέρος σε αυτούς, που παρείχαν τα στοιχεία τους.

Δυο από τους δράστες, συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να πάρουν δάνειο σε υποκατάστημα τράπεζας στο Κερατσίνι, ενώ οι υπόλοιποι έξι μετά από αναζητήσεις.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός εγγράφων και δικαιολογητικών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πλαστά.

Μέχρι στιγμής, από την έρευνα που έγινε από την αστυνομία σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, έχουν εντοπιστεί 90 τέτοιες περιπτώσεις σύναψης δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Share on Facebook