Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

"Η σημερινή πορεία του Piri Reis"


"Σε λίγες μέρες θα σουλατσάρει έξω από τον Πειραιά κι εμείς θα του κουνάμε το μαντήλι...Δεν είναι μόνο θέμα εγωισμού, αλλά σε μια τόσο...δύσκολη συγκυρία είναι εγκληματικό να παραχωρούμε
εθνικό πλούτο."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

"ΠΑΡΚΑΛΟΥΘΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ KOCA PIRI REIS ΠΟΥ "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ" ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΛΑΧΕΙΟ. ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΥΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ "ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ" ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ marinetraffic.com, ΓΥΡΩ ΣΤΑ 45 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΟΤΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟ.
ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΥΧΟΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΚΑΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΤΠΟΥ. ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook