Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

"Porsche...χαμένη στη μετάφραση"


"«Από λάθος στη μετάφραση του ελληνικού κειμένου στα αγγλικά δεν καταλάβαμε την ερώτηση και δεν απαντήσαμε στην αντιπρόεδρό της Επιτροπής Αναφορών κα Παλιαδέλη στη σχετική με το θέμα γραπτή ερώτηση που μας είχε θέσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την παρουσίαση της έκθεσης της κας Παλιαδέλη στην Επιτροπή Αναφορών. Η ·έκθεση είχε αντικείμενο την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ικανοποιήσει το...


αίτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης Friends of the Earth Europe να ενημερωθεί για το περιεχόμενο επιστολών ανάμεσα στον πρώην αντιπρόεδρό της Γκίντερ Φερχόιγκεν και την αυτοκινητοβιομηχανία Porsche.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του κ. Διαμαντούρου για την υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γνωστοποιήσει την αλληλογραφία που αντάλλαξε ο πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την προετοιμασία νομοθετικής πρότασης σχετικά με τη μείωση των ρύπων, η Επιτροπή καθυστέρησε προκλητικά 15 μήνες, παραβιάζοντας την υποχρέωσή της να συνεργάζεται με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή με ειλικρίνεια και καλή πίστη. Κατόπιν τούτου και για πρώτη φορά από την ίδρυση του θεσμού το 1995, ο Διαμεσολαβητής προσέφυγε στο Ευρωκοινοβούλιο για έλλειψη ειλικρινούς συνεργασίας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ομολόγησε την προβληματική συμπεριφορά της Επιτροπής στην υπόθεση της Πόρσε, απέδωσε, όμως, σε διοικητικά σφάλματα την 15μηνη καθυστέρηση στην απόδοση απαντήσεων, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «από λάθος στη μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά δεν καταλάβαμε την ερώτηση στη σχετική με το θέμα γραπτή ερώτηση που μας είχε θέσει η κ Χρ. Παλιαδέλη και ο κ Κρ. Αρσένης».

Σημείωσε δε ότι αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, το οποίο δεν πρόκειται να επαναληφθεί, καθώς θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μπορεί στο εξής να σέβεται τα καθήκοντα που απορρέουν από τη Συνθήκη της ΕΕ.

«Θέατρο του παραλόγου» χαρακτήρισαν τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών απαντήσεις που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εισηγήτρια της έκθεσης Χρ. Παλιαδέλη.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την έλλειψη πρόθεσης της να συνεργαστεί όχι μόνο με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή αλλά και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διοικητικά λάθη και η δέσμευση της ότι δεν θα επαναληφθούν δεν αρκεί. Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, όπως αναφέρει η Κομισιόν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μόνο σε 4 από τις 22 υποθέσεις σχετικά με την πρόσβαση σε έγγραφα, τις οποίες εξέτασε ο Διαμεσολαβητής το 2009, η Επιτροπή τήρησε τις αρχικές προθεσμίες για την απάντηση σε καταγγελίες. Πέρα από το γεγονός ότι αδιαφορεί να διαλύσει την βάσιμη υπόνοια για εύνοια στη συγκεκριμένη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καταστρατηγεί ευθέως τη Συνθήκη της ΕΕ. Η δε δικαιολογία της Επιτροπής ότι είναι "χαμένη στην μετάφραση" ταπεινώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή. Κυρίως, όμως, ταπεινώνει την ίδια», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ."
http://mediasoup.gr/

Share on Facebook