Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

"Έγινε το θαύμα: Ο Rossi επιστρέφει στο Sachsenring!!!"


"Το πε και το κανε! «Επιστρέφω άμεσα» έγραφε το ειδικό για την περίσταση μπλουζάκι που σχεδίασε ο καλός του φίλος Aldo Drudi -και το οποίο υπήρχε δίπλα από τη μοτοσυκλέτα του στο γκαράζ της ομάδας του στο διάστημα που απουσίασε- και τήρησε την υπόσχεσή του.
Ο Valentino Rossi επιστρέφει στη δράση των MotoGP στον αγώνα του Sachsenring (18/7) ένα μήνα και κάτι μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Mugello κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της 5ης Ιουνίου.Την Παρασκευή 16/7 όταν και θα επανεμφανιστεί στο μονόσελο της...


αγαπημένης του YZR-M1 για την 1η περίοδο ελεύθερων δοκιμών συμπληρώνονται 41 ημέρες από την «καταραμένη» εκείνη ημέρα που είδε το πόδι του να διαλύεται (κάταγμα κνήμης-περόνης) κατά την άσχημη προσγείωσή του στο οδόστρωμα από high-siding στις στροφές Biondetti.
Πρόκειται για ένα θαύμα της ιατρικής καθώς τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο οι ορθοπεδικοί ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί κάνοντας λόγο για πολύμηνη απουσία.
Υπήρχε βέβαια και η εξαίρεση, ο επικεφαλής της Clinica Mobile Dr. Claudio Costa που
γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε την ψυχολογία των αναβατών και δη του Rossi και που ήταν πεπεισμένος ότι ο Ιταλός σούπερ σταρ θα επιστρέψει σύντομα στους αγώνες.Οι δοκιμές που πραγματοποίησε σε Misano και Brno με την R1 pου οδηγεί ο James Toseland στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike είχαν πολύ καλά αποτελέσματα και από τη στιγμή που και οι ακτινογραφίες τις οποίες έκανε την Τετάρτη έδειξαν ότι το πόδι δένει καλά, ο Ιταλός πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι και ο ίδιος υπολόγιζε.
Το μόνο που μένει είναι να πάρει την έγκριση από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της γερμανικής πίστας την Πέμπτη (15/7) κάτι που αναμένεται να συμβεί. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά θα βρίσκεται stand by o επίσημος δοκιμαστής της Yamaha, Wataru Yoshikawa.
«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που οι γιατροί μου πιστεύουν ότι μπορώ να οδηγήσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Την Πέμπτη θα δω τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της πίστας και θα πάρουμε την τελική απόφαση», δήλωσε ο Rossi που βρίσκεται ήδη στην πίστα και πρόσθεσε: «Αισθάνθηκα καλά στην R1 αλλά γνωρίζω ότι η M1 μου στην πίστα είναι διαφορετικό πράγμα και θα είναι δύσκολο για μένα, αλλά μου λείπει η μοτοσυκλέτα μου και η ομάδα μου και θέλω να προσπαθήσω. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο paddock - Κουράστηκα να μένω σπίτι μου! Ο Wataru θα είναι εκεί οπότε αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα μου».
Aπό την πλευρά του ο -team-manager του Rossi- Davide Brivio είπε: «O Valentino έχει κάνει τεράστια προσπάθεια ώστε να είναι έτοιμος να τρέξει στο Sachsenring. Ήθελε πραγματικά να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στη M1 και γι' αυτό δούλεψε σκληρά. Περιμένουμε ότι σε δυο αγώνες θα βρεθεί στη φόρμα που ήταν πριν τον τραυματισμό του και θα παλεύει για νίκες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι επιστρέφει».
Ο Rossi είχε θέσει αρχικά ως στόχο να επιστρέψει στον αγώνα του Brno στις 15 Αυγούστου, αλλά η πορεία της αποθεραπείας του τραυματισμένου δεξιού του ποδιού και φυσικά η τεράστια επιθυμία του τον έκαναν να επισπεύσει την επιστροφή του.
Πλέον ο στόχος που θέτει είναι μέχρι το Grand Prix της Τσεχίας να έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς ώστε να μπορέσει στο Brno, εκεί όπου το 1996 σημείωσε την παρθενική του νίκη στα 125cc, να παλέψει για την 105η νίκη της καριέρας του.
e-go.gr"
Share on Facebook