Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

«Καμπανάκι» υποβάθμισης για την κυπριακή οικονομία χτυπά΄η Standard & Poor's


«Καμπανάκι» για την κυπριακή οικονομία «χτύπησε» η Standard & Poor's Ratings Service, καθώς έθεσε υπό επιτήρηση για αρνητική αναθεώρηση την αξιολόγηση «Α+» (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) του κυπριακού δημοσίου...Η εκτίμηση για τις μεταβιβάσεις και την μετατρεψιμότητα της κυπριακής οικονομίας παραμένουν στο «ΑΑΑ», όσο και όλων των μελών της ΟΝΕ.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P εξηγεί ότι η ένταξη της Κύπρου σε καθεστώς επιτήρησης για ενδεχόμενη υποβάθμιση, οφείλεται στην απόρριψη δύο κυβερνητικών προτάσεων για αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Τονίζει, πάντως, ότι τη βαθμολογία της κυπριακής οικονομίας γενικώς στηρίζουν τα υψηλά επίπεδα εσόδων του Δημοσίου σε σχέση με άλλες οικονομίες και το αποδεδειγμένα καλό ιστορικό στη δημοσιονομική σταθεροποίηση.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, δήλωσε ότι στα μάτια των διεθνών οίκων, που αξιολογούν τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών, φαίνεται κάποια άρνηση της κυπριακής Βουλής να στηρίξει τις προσπάθειες, που καταβάλλει η κυβέρνηση Χριστόφια για οικονομική εξυγίανση.

tanea

Share on Facebook