Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Καταγγελία για την wikipedia


"Σήμερα χρειάστηκε να λάβω κάποιες πληροφορίες για την Ελλάδα και μπήκα στο site : http://en.wikipedia.org/wiki/Greece που είναι η επίσημη ιστοσελίδα της περίφημης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας...Διαβάζοντας με προσοχή παρατήρησα έναν χάρτη όπου η γειτονική χώρα αναγραφόταν ως Rep. Macedonia αντί FYROM
Επίσης στο λήμμα Γλώσσα (Languages) ανέφερε τα εξής εξωφρενικά σε μετάφραση :«…κοντά στα Ελληνικά σύνορα υπάρχουν ορισμένες σλαβόφωνες ομάδες που τα μέλη τους αναγνωρίζονται ως Έλληνες στην πλειοψηφία τους. Οι διάλεκτοί τους μπορούν να χαρακτηριστούν γλωσσικά ως μορφές είτε των μακεδονικών (τοπικά καλούνται σλαβομακεδονικά ή σλαβικά) ή βουλγαρικά (διαχωρίζονται ως πομακικά στην περίπτωση των βουλγαρόφωνων μουσουλμάνων της Θράκης).Σημειώνεται ότι μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923 υπήρχαν περίπου μεταξύ 200.000 και 400.000 σλαβόφωνοι στην ! Ελληνική Μακεδονία…»
Δίπλα από το κείμενο υπάρχει ένας υποτιθέμενος εθνογραφικός χάρτης που παρουσιάζει τη Μακεδονία ως μουσουλμανική και σλαβική ενώ τα σύνορα της Ελλάδος είναι παραποιημένα.
Προσπάθησα αρκετές φορές να αλλάξω αυτό το περιεχόμενο αφού είναι γνωστό ότι αυτή τη σελίδα την βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο όμως σχεδόν αμέσως μετά την αλλαγή με έκοβαν και επανέφεραν την αρχική απαράδεκτη σελίδα , στο τέλος με έκοψαν και δεν μπορούσα να επέμβω σε αυτό το δήθεν ελεύθερο ιστότοπο.
Σημειωτέον ότι στον αντίστοιχο ελληνικό ιστότοπο της wikipedia γράφονται εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι κάτι περίεργο συμβαίνει κι ότι κάποιοι ετοιμάζουν ένα πονηρό σχέδιο για την Ελλάδα.
Ελπίζω να διαβάσουν ορισμένοι ευαίσθητοι πολίτες τα λόγια μου και να δραστηριοποιηθούν καταλλήλως κατά της wikipedia αφού το επίσημο κράτος είναι τυφλό ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------------------------------------------------------

"Φίλε μου στη wikipedia όποιος θέλει μπαίνει και γράφει..αν θες πήγαινε και εσύ και γράψε στο site της fyrom ότι είναι Ελληνική...
η wikipedia δεν είναι έγκυρη πηγή για αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί μπαίνει ο καθένας και γράφει το μακρύ του και το κοντό του...
συνήθως τα διορθώνουν τις βλακείες που γράφονται, αλλά όχι πάντα...
αν θες, μπες εσύ στη σελίδα και σβήσε ότι είναι λάθος, δεν είναι δύσκολο!!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

"Για να κάνεις επεξεργασία σε λήμματα της Wikipedia χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία και με ένα απλό "edit" δε γίνεται τίποτα. Ψάξτο λίγο παραπάνω και θα δεις ότι μπορεί να γράψεις ό,τι θέλεις αρκεί να ακολουθήσεις συγκεκριμένη διαδικασία και βήματα. Αν κάνεις μια απλή επεξεργασία χωρίς να δηλώσεις το λόγο, η αλλαγή στο προηγούμενο άρθρο γίνεται αυτόματα. Θέλει ψάξιμο. Δε φταίει η Wikipedia, εμείς φταίμε."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Παντού αναφέρετε η Fyrom ως Μακεδονία. Τελειώστε με αυτό. Δυστυχώς Πια μονό εμείς μείναμε να την λεμέ Fyrom. Δυστυχώς αφήσαμε λάθος άτομα να ηγηθούν και αποτέλεσμα έχουν να μας περνούν ονομασίες εναέριους χώρους κτλπ."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook