Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Γιατί άλλαξε λογότυπο το youtube;


O λόγος που της αλλαγής αυτής είναι ένα νέο project που δημιούργησε Ρίντλεϊ Σκοτ, με τίτλο "Life in a Day" (Η ζωή σε μια μέρα) και θα βασίζεται σε βίντεο που θα ανεβάσουν χρήστες του Youtube, καταγράφοντας μια ημέρα της ζωής

Η "ιστορική κινηματογραφική εμπειρία" όπως τη χαρακτήρισε η Google, θα είναι η αυριανή μέρα και γι' αυτό δίπλα από το logo του Youtube υπάρχει και... η ένδειξη “1 day left”.

Kατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας λοιπόν, οι χρήστες θα...
πρέπει να καταγράψουν ένα στιγμιότυπο από τη ζωή τους όπως για παράδειγμα την ανατολή ή τη δύση του ηλίου, τη διαδρομή που κάνετε κάθε μέρα για να πάτε στη δουλειά ή ο,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Το μοντάζ των βίντεο θα το αναλάβει ο Κέβιν Μακ Ντόναλντ, και η ταινία που θα δημιουργηθεί από τα βίντεο των χρηστών, θα προβληθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Park City, (Γιούτα, δυτικές ΗΠΑ).

Όλοι οι χρήστες των οποίων τα βίντεο θα επιλεγούν θα αναφερθούν ως συν-σκηνοθέτες, και 20 από αυτούς θα παραβρεθούν στην πρεμιέρα.

Τέλος όλα τα βίντεο θα πρέπει να έχουν φορτωθεί στο YouTube πριν από τις 31 Ιουλίου.http://rokakias.blogspot.com/2010/07/youtube_23.html

Share on Facebook